Ciolacu se întâlnește cu premierul Cîțu: Este exclus să nu vină cu PNRR în Parlament. Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, PSD va intra în grevă parlamentară

Ciolacu se întâlnește cu premierul Cîțu: Este exclus să nu vină cu PNRR în Parlament. Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, PSD va intra în grevă parlamentară
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolacu se întâlnește cu premierul Cîțu: Este exclus să nu vină cu PNRR în Parlament. Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, PSD va intra în grevă parlamentară

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro ) Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, duminică seara la Antena3 că se întâlnește, luni, cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Ciolacu afirmă că e sigur că PNRR-ul va fi trecut și prin Parlament, amenințând că în caz contrar PSD-ul […]

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro )

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, duminică seara la Antena3 că se întâlnește, luni, cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Ciolacu afirmă că e sigur că PNRR-ul va fi trecut și prin Parlament, amenințând că în caz contrar PSD-ul va intra în grevă parlamentară.

„Mâine, eu, sper cu prim-ministrul să lămurim principiile şi mecanismele şi pe urmă, cum am anunţat, o să trimit specialiştii din cadrul PSD, să discute cu cei care lucrează la elaborarea PNRR-ului. Sunt lucruri peste care nu putem trece”, a comentat Ciolacu la Antena 3, citat de Agerpres.

Liderul PSD a mai adăugat că întâlnirea cu Cîțu fost stabilită cu premierul zilele trecute, în cadrul unei discuţii telefonice, pe marginea PNRR.

„Cu domnul Cîţu, a fost o discuţie foarte scurtă, că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Eram la birou. Presupun că acest telefon a venit în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (…) Eu, de la toţi comisarii europeni, am înţeles că, deja, la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce priveşte venirea şi prezentarea PNRR în Parlament. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei  Europene. A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data şi locaţia unde ne vom întâlni”, a relatat Ciolacu.

Liderul PSD a menţionat că este exclus ca premierul să nu treacă PNRR-ul prin Parlament, înainte de a-l prezenta la Bruxelles.

„Eu, cu domnul Cîţu, stabilesc principiile şi este exclus să nu vină în Parlament cu PNRR-ul. Am anunţat foarte clar, dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat şi fără să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară. Discuţia avută la Bruxelles a fost foarte clară, una este prezentarea alta este să discutăm PNRR pe puncte, să vedem care sunt reformele. PSD are propuneri și în ceea ce priveşte administraţia şi programul naţional de infrastructură a gazelor (…)”, a spus preşedintele PSD, potrivit Agerpres.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta