Ciolos confirma ascensiunea AUR: „Cresterea curentelor extremiste si antieuropene a ajuns la un nivel nemaiintalnit in Romania”

Ciolos confirma ascensiunea AUR: „Cresterea curentelor extremiste si antieuropene a ajuns la un nivel nemaiintalnit in Romania”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciolos confirma ascensiunea AUR: „Cresterea curentelor extremiste si antieuropene a ajuns la un nivel nemaiintalnit in Romania”

( AK-24 – politica ) Presedintele USR, Dacian Ciolos, afirma ca partidul pe care il conduce incheie un an cu „multe decizii complicate”, subliniind ca actualul context, marcat de „o nemultumire profunda fata de politicieni si guvernanti”, trebuie sa fie unul care sa responsabilizeze partidul, pentru a continua lucrurile incepute, avand ca obiectiv modernizarea Romaniei. […]

( AK-24 – politica )

Presedintele USR, Dacian Ciolos, afirma ca partidul pe care il conduce incheie un an cu „multe decizii complicate”, subliniind ca actualul context, marcat de „o nemultumire profunda fata de politicieni si guvernanti”, trebuie sa fie unul care sa responsabilizeze partidul, pentru a continua lucrurile incepute, avand ca obiectiv modernizarea Romaniei.

„Am inceput 2021 ca partid la guvernare, energizati de suflul dat de alegeri, hotarati sa facem ceea ce le-am promis oamenilor. Am tinut cu dintii de reformele pe care le-am propus, am cautat solutii care sa duca Romania pe drumul bun. Am vazut, insa, in plina guvernare, cat de departe sunt celelalte partide de viziunea noastra reformatoare, in ciuda faptului ca pe hartie pusesem impreuna acele reforme”, afirma Dacian Ciolos.

El reaminteste ca ministrii USR au reusit sa negocieze Planul National de Redresare si Rezilienta, au gestionat pandemia de COVID, au relansat proiectele de infrastructura si au inceput sa repare „pagubele facute justitiei de Dragnea si ai lui”.

„Prin ministrii nostri, am reusit sa negociem cu Comisia Europeana cel mai ambitios plan de tara din ultimii 30 de ani – cu angajamente de reforma si finantari exceptionale pentru sanatate si pentru educatie, chiar si pentru a continua construirea de autostrazi. Am dus o lupta teribila pentru a evita colapsul sistemului sanitar, in plina pandemie. Am inceput sa reparam pagubele facute justitiei de Dragnea si ai lui, sa relansam infrastructura tarii – autostrazi, dar si marile proiecte digitale, sa destelenim si sa decapusam economia”, afirma Ciolos.

Acesta sustine ca, „in ciuda acestor eforturi sau poate chiar datorita lor”, USR incheie anul in opozitie.

„PNL si UDMR au preferat sa se replieze intr-o alianta confortabila si binecunoscuta, impreuna cu PSD, dar – credem noi – profund daunatoare pentru tara si pentru romani. Incheiem un an cu multe decizii complicate. Un an in care de multe ori am ales bine, iar in alte situatii am ales prost. Este normal si necesar sa facem acum, onest, la final de an, propria analiza critica, pentru a putea apoi sa ne conturam o adevarata viziune in noul context social si politic. Un context greu, marcat de o nemultumire profunda fata de politicieni si guvernanti, de multa furie din partea unora, de teama pentru viitor din partea altora, cu cresterea curentelor extremiste si antieuropene la un nivel nemaiintalnit in Romania.

Insa tocmai acest moment trebuie sa fie unul care sa ne responsabilizeze ca partid, ca oameni de cuvant, cetateni activi care am ales sa punem umarul la modernizarea Romaniei. Avem in continuare o datorie fata de cei care si-au pus si isi pun sperantele in noi, dar si fata de noi insine. Datoria de a continua lucrurile incepute. De a ii asculta pe oameni si de a identifica impreuna cu ei solutii. Datoria de a-i inspira si mobiliza prin faptele noastre, prin verticalitatea noastra, prin onestitate, bun-simt, perseverenta si viziune”, afirma Ciolos.

Liderul USR puncteaza ca finalul acestui an ii gaseste pe membrii formatiunii pe care o conduce si cu multe intrebari despre „viitorul nostru ca partid, cu multe asteptari de la USR, cu sperante despre ceea ce noi putem face pentru tara”.

„Indiferent unde sunteti, indiferent unde traiti, in tara sau in diaspora, avem datoria sa recastigam increderea si motivarea in ceea ce putem face impreuna. Sa gasim noi moduri de a ne exprima mesajele si viziunea, sa aratam ca suntem o alternativa reala pentru dezvoltarea Romaniei. Va multumesc ca sunteti alaturi de USR. Va doresc un An Nou mai bun, mai bland, mai intelept, mai generos. Un an in care sa va bucurati impreuna cu cei dragi voua si in care sa reusim mai multe impreuna. La multi ani!”, conchide Dacian Ciolos.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta