Cioloş îl „execută” pe Ciolacu: Ticăloşia rămâne o valoare şi în „noul” PSD

Cioloş îl „execută” pe Ciolacu: Ticăloşia rămâne o valoare şi în „noul” PSD
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cioloş îl „execută” pe Ciolacu: Ticăloşia rămâne o valoare şi în „noul” PSD

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş i-a aruncat cuvinte grele şefului social-democraţilor Marcel Ciolacu, în contextul disputelor privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Credeam că, după Dragnea, PSD va scăpa şi de hoţie, dar şi de ticăloşie. Domnul Ciolacu deocamdată mă convinge că cel puţin ticăloşia rămâne o valoare şi […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş i-a aruncat cuvinte grele şefului social-democraţilor Marcel Ciolacu, în contextul disputelor privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Credeam că, după Dragnea, PSD va scăpa şi de hoţie, dar şi de ticăloşie. Domnul Ciolacu deocamdată mă convinge că cel puţin ticăloşia rămâne o valoare şi în ”noul” PSD. Pentru că altfel nu pot să interpretez de ce a lansat ideea că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României a fost respins de către Comisia Europeană. Ultima dată am vorbit cu preşedinta Comisiei Europene despre planurile naţionale de redresare şi rezilienţă şi despre procedurile de evaluare şi aprobare săptămâna aceasta, luni. Şi mi-e clar că abordarea Comisiei Europene nu va fi una de evaluator care bifează căsuţe verificând nişte documente, ci de partener cu fiecare stat membru, pentru a ne asigura împreună că banii aceştia pe care-i împrumutăm la nivel european sunt investiţi cu cap. Inclusiv în România. Nu trebuie să mă creadă pe mine, dar măcar să citească ce zice Comisia, care spune că nici vorba de vreo respingere şi că solicitările de clarificări fac parte din procesul normal de negociere cu statele membre”, a declarat Cioloş.

Fostul premier a afirmat că, dacă Ciolacu ar avea o minimă înţelegere a procedurilor europene, nu ar fi aruncat public cu gogoşi, asta în contextul în care ar vrea binele României şi ar fi de bună credinţă.

„Din păcate, PSD şi alţi politicieni, dintre care unii deveniţi irelevanţi după alegerile din 2020, distribuie ştiri false fără discernământ cu privire la o temă extrem de importantă pentru viitorul dezvoltării ţării. Mulţi dintre ei sunt obişnuiţi probabil cu perioada în care aşteptau lecţii şi liste cu măsuri de făcut de la Bruxelles şi pare că au rămas împietriţi în acea perioadă. Dacă ar fi înţeles nevoia României de a investi cu cap 29 de miliarde de euro până în 2026, cei de la PSD ar fi venit cu propuneri de proiecte în zecile de consultări publice pe domenii pe care ministrul Cristian Ghinea le-a făcut în ultimele luni. Evident că nu există în acest plan vreo contribuţie de la domnul Ciolacu şi PSD, pentru că nu au dorit să participe. Fie pentru că nu-i interesează, fie pentru că nu înţeleg niciun proiect care nu le aduce vreun comision”, a precizat Cioloş.

Liderul USR-PLUS a amintit că ministrul Cristian Ghinea i-a fost coleg şi în guvern în 2016, şi în Parlamentul European până anul acesta, a participat inclusiv la elaborarea cadrului european al fondului de redresare şi rezilienţă şi cunoaşte bine mediul instituţional european.

„Chiar dacă acum trebuie să lucreze cu multe departamente din unele ministere politizate şi deprofesionalizate inclusiv şi mai ales de guvernele PSD, sunt convins ca-şi va duce treaba la bun sfârşit”, a conchis Cioloş.


Distribuie articolul