Cioloş: Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Românii au dat un răspuns

Cioloş: Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Românii au dat un răspuns
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cioloş: Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Românii au dat un răspuns

( TheEpochTimes) Copreşedintele Alianţei USR-PLUS Dacian Cioloş a dat de înţeles luni, la Digi24, că nu l-ar mai dori pe Ludovic Orban în funcţia de şef al Executivului, justificându-şi alegerea prin rezultatul sub aşteptări obţinut de PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. ”Propunerea noastră este să avem un premier capabil să unească forţele de […]

( TheEpochTimes)

Copreşedintele Alianţei USR-PLUS Dacian Cioloş a dat de înţeles luni, la Digi24, că nu l-ar mai dori pe Ludovic Orban în funcţia de şef al Executivului, justificându-şi alegerea prin rezultatul sub aşteptări obţinut de PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

”Propunerea noastră este să avem un premier capabil să unească forţele de dreapta, cu condiţia să fie unul care să susţină reformele de care România are nevoie”, a declarat Cioloş.

Întrebat dacă Ludovic Orban ar fi omul care să poată uni forţele de dreapta, Cioloş a declarat că „românii au dat un răspuns”.

”Uitaţi-vă la rezultatele pe care le-a obţinut PNL, la ce s-a aşteptat şi ce a obţinut. Cred că de aici trebuie să plecăm. E nevoie de un premier care să dea speranţă şi care să fie capabil să pună forţele reformatoare împreună. Vom merge cu propunerea cu care am mers şi în campanie, cu programul de guvernare şi cu propunerea de premier, dar în condiţiile rezultatului în alegeri pe care l-am văzut, din nevoia de a forma o majoritate politică să susţină un guvern reformist – şi USR PLUS îşi doreşte să facă parte din această majoritate – conform Constituţiei, preşedintele este cel care urmează să desemneze un premier. Noi vom face această propunere, însă vom fi deschişi să auzim formula pe care preşedintele o propune”, a precizat fostul premier tehnocrat.

Cioloş a adăugat că „dacă PNL câştiga alegerile fără drept de apel, puteam să discutăm: uite, e omul care a fost la conducerea Guvernului, a partidului care a câştigat alegerile”.

”Dar suntem într-o altă situaţie. Nu fac eu analiza în PNL, partidul va decide cu ce formulă merge, dar eu mă refer la rolul preşedintelui României, pentru că mingea este în terenul dânsului. Aşteptăm să facă o propunere de premier, dar noi am spus deja la ce ne aşteptăm de la acest guvern din care noi ne dorim să facem parte. Nu e Ludovic Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Noi trebuie să construim o majoritate politică, despre asta este vorba. Noi ne aşteptăm la un nou început”, conchide liderul PLUS.

Copreşedintele Alianţei USR-PLUS a mai precizat că are încredere că ”preşedintele României gândeşte la fel, în interesul României, în interesul construirii unei majorităţi, şi că va veni cu o propunere care să meargă în această direcţie”.

”Sugestia noastră e să dea semnalul unui nou început, pentru că asta este când ai alegeri, e un nou început”, susţine Cioloş.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta