Cîţu: Deja am început bugetul cu 8 miliarde în plus. Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022

Cîţu: Deja am început bugetul cu 8 miliarde în plus. Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cîţu: Deja am început bugetul cu 8 miliarde în plus. Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022

( TheEpochTimes ) Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate după şedinţa de Guvern, că mărirea punctului de pensie nu va mai avea loc în acest an, ci se va materializa abia de la 1 ianuarie 2022, „aşa cum a fost şi până acum”, măsura fiind una dintre cele […]

( TheEpochTimes )

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate după şedinţa de Guvern, că mărirea punctului de pensie nu va mai avea loc în acest an, ci se va materializa abia de la 1 ianuarie 2022, „aşa cum a fost şi până acum”, măsura fiind una dintre cele pe care Executivul doreşte să le ia pentru a reduce din cheltuielile structurale.

Totodată, şeful Executivului a acuzat PSD-ul că a modificat punctul de pensie în septembrie anul trecut doar din „motive electorale”, şi susţine că guvernul va corecta această problemă şi va creşte punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022 aşa cum a fost şi până acum.

„Trebuie să fie foarte clar că anul acesta punctul de pensie este 1442 RON, mai mare decât a fost punctul de pensie mediu anul trecut de aproape 1.280 în jur de 1300. Efortul suplimentar prin creşterea pensiilor anul acesta la acest punct de pensie de 1442, efortul suplimentar este deja de opt miliarde de lei. […] Deci deja am început bugetul cu 8 miliarde de RON în plus. Deci în 2020 şi 2021 efortul cu creşterea pensiilor este de 19,2 miliarde de RON şi vorbim aici de o criză economică fără precedent în 2020 şi o perioadă de revenire în 2021”, a explicat Florin Cîţu.

Liderul de la Palatul Victoria a adăugat că, în contextul în care cheltuielile cu Asistenţa Socială şi cât şi cele cu salariile s-au dublat în perioada de guvernare PSD, este nevoie de măsuri structurale în contextul în care România la ora actuală este singura ţară din UE aflată în procedură de deficit excesiv.

„A pornit de la 56 miliarde de lei la finalul lui 2016 şi au ajuns la 110 miliarde de lei la finalul anului 2020. Este nevoie de măsuri structurale şi am anunţat câteva dintre acestea. Ştiţi foarte bine că evoluţia economiei României din păcate este sub lupa investitorilor străini agenţii lor de rating şi din cauza măsurilor luate de PSD în perioada 2017-2019 România este singura ţară din Uniunea Europeană care este în procedură de deficit excesiv. În criza din 2008, majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană erau în procedură de deficit excesiv, iar astăzi România este singura ţară. Mai mult, în 2021 majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană vor reduce deficitul aproape de 6%, deci noi trebuie să ne facem partea şi mai ales că suntem singura ţară care este în această situaţie”, a precizat premierul.

Şeful Executivului a adăugat că „trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte şi trebuie să ne dăm seama că aşa nu se poate şi trebuie să mergem mai departe vorbim de cheltuieli care nu pot fi susţinute de această economie, cheltuieli care au fost crescute din pix în ultimii patru ani de zile şi care, bineînţeles, nu sunt tăiate dar sunt plafonate pentru a putea merge mai departe”.

„Am spus tuturor agenţiilor de rating că în 2021 vom recalibra finanţele României şi vom începe cu creşterea veniturilor”, a reamintit Cîţu.


Distribuie articolul