Cîţu le-a pus gând rău primarilor PSD: Au cel mai mic grad de colectare. Iar unii au salariile mai mari ca veniturile

Cîţu le-a pus gând rău primarilor PSD: Au cel mai mic grad de colectare. Iar unii au salariile mai mari ca veniturile
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cîţu le-a pus gând rău primarilor PSD: Au cel mai mic grad de colectare. Iar unii au salariile mai mari ca veniturile

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Premierul Florin Cîţu a afirmat, la Digi24, că ia „foarte serios” în calcul varianta ca Guvernul să nu mai aloce fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale în cazul acelor unităţi administrativ-teritoriale care au un grad scăzut de încasare a taxelor şi impozitelor locale. Cel mai mic grad de colectare, susţine […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Premierul Florin Cîţu a afirmat, la Digi24, că ia „foarte serios” în calcul varianta ca Guvernul să nu mai aloce fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale în cazul acelor unităţi administrativ-teritoriale care au un grad scăzut de încasare a taxelor şi impozitelor locale. Cel mai mic grad de colectare, susţine prim-ministrul, este înregistrat „în unităţile administrate de PSD-işti”.

„Noi vedem că avem cel mai mic grad de colectare în unităţile administrate de PSD-işti. Asta e problema acestor oameni şi eu vă spun că mă gândesc foarte serios ca acele unităţi administrativ-teritoriale, unde gradul de colectare este mic, să nu mai dăm bani de la buget în reechilibrare, deci să dăm bani suplimentar să îşi acopere costuri de întreţinere şi aşa mai departe. Avem situaţii, iarăşi cu administraţii teritoriale ale PSD, unde veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile. Nu voi mai da voie să existe aşa ceva. Le-am spus foarte clar. Nu poţi să ai cheltuielile cu salariile mai mari decât veniturile tale. Aşa ceva nu se poate”, a declarat Cîţu, citat de b1.ro.

Şeful Guvernului a explicat că primarilor le este mai uşor să solicite fonduri de la bugetul de stat decât să colecteze taxe şi impozite pentru echilibrare.

„Suspiciunea este că nu vor să colecteze. Este mult mai simplu să nu colectezi şi să iei bani de la buget pentru echilibrare. Mult mai simplu e să plăteşti salarii mari şi după aia să spui: ‘Nu am bani. Dă-mi nişte bani!’ Şi ce facem? Luăm nişte bani, pe care i-am băga în investiţii în altă parte, să plătim salariile în comuna X sau Y pentru că au crescut salariile mai mari?”, a adăugat Cîţu.


Distribuie articolul