Cîțu le răspunde parlamentarilor demisionari: Propune tăieri drastice din subvențiile pentru partide

Cîțu le răspunde parlamentarilor demisionari: Propune tăieri drastice din subvențiile pentru partide
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cîțu le răspunde parlamentarilor demisionari: Propune tăieri drastice din subvențiile pentru partide

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 ) Florin Cîțu propune în legea bugetului de stat pe 2021 tăierea „semnificativă” a subvențiilor pentru partide, economiile obținute fiind substanțiale și „nu prin pseudo-demisii” din Parlament. „Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin tăierea cu un procent […]

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 )

Florin Cîțu propune în legea bugetului de stat pe 2021 tăierea „semnificativă” a subvențiilor pentru partide, economiile obținute fiind substanțiale și „nu prin pseudo-demisii” din Parlament.

„Lucrez la bugetul pentru 2021 și exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin tăierea cu un procent SEMNIFICATIV a subvenției pentru partidele politice și în 2021. În 2020, deși an electoral, am tăiat subvenția pentru partidele politice cu 30%. Marcel Ciolacu, așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României”, a scris Cîțu pe Facebook.

Potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în prima decadă a lunii noiembrie s-au acordat subvenții de 23 de milioane de lei către partidele politice, cele mai mari sume fiind încasate de PSD – 10,4 milioane lei, PNL – 6,5 milioane lei și USR – 2,2 milioane lei.

La fel cum au procedat toți deputații și senatorii USR, care și-au dat demisiile din funcțiile de parlamentari, Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul Orban a ratat o ocazie de a elimina pensiile speciale, anul acesta, când a refuzat să dea în acest sens o ordonanță de urgență, și de aceea a ales calea demisiei pentru a nu mai beneficia de pensia specială.

„Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta