Cîțu: „Niciodată, cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL, nu va fi o guvernare cu PSD!“

Cîțu: „Niciodată, cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL, nu va fi o guvernare cu PSD!“
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cîțu: „Niciodată, cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL, nu va fi o guvernare cu PSD!“

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Premierul Florin Cîțu a respins joi, în mod categoric, orice idee că PNL ar mai putea vreodată să facă alianță la guvernare cu PSD. Declarația vine după ce Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al social-democraților, n-a exclus o revenire la putere a PSD începând din 2023, în coaliție cu liberalii, […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Premierul Florin Cîțu a respins joi, în mod categoric, orice idee că PNL ar mai putea vreodată să facă alianță la guvernare cu PSD. Declarația vine după ce Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al social-democraților, n-a exclus o revenire la putere a PSD începând din 2023, în coaliție cu liberalii, după ce – estimează sociologul – USR-PLUS va părăsi actualul Guvern.

Poziționarea lui Cîțu este clară: “Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD. Asta este foarte clar, am fost un adversar al PSD din primul moment în care am intrat în Parlament, am avut cele mai multe moţiuni împotriva mea când eram ministru de Finanţe, nu există, pentru mine, nicio situaţie în care vom guverna cu PSD, cât sunt eu premier sau preşedinte al PNL“.

Declarația premierului a fost făcută la Timișoara, în contextul în care Florin Cîțu este contracandidatul lui Ludovic Orban la funcția de președinte al PNL. Congresul este în septembrie.

PSD-iștii le fac cu ochiul liberalilor nostalgici după USL

Cu o zi în urmă, Vasile Dâncu făcuse la Digi 24 o declarație neașteptată, care ar putea să-i fie de folos lui Ludovic Orban din perspectiva acelor liberali dornici să se refacă USL:Într-un studiu pe care l-am văzut, un studiu veritabil, un sondaj național, am văzut că cei care sunt din PSD, votanții PSD, sunt mai degrabă apropiați de domnul Orban. Nu știu de ce. Poate pentru că e mai vechi în politică.În condițiile în care PSD – și am spus-o întodeauna noi asta – ar avea premierul sau cel care face Guvernul, atunci nu cred că ar fi incompatibilă o colaborare, ca să zicem așa, cu Partidul Național Liberal“.

Declarațiile lui Dâncu au fost percepute de unii liberali ca fiind strategice, cu scopul de a modifica opțiunile în interiorul partidului la alegerile pentru președinția PNL. Daniel Fenechiu, senator PNL, a declarat pentru G4Media: “Previziunile lui Dîncu rămân niște iluzii exprimate într-un moment în care ne pregătim de Congres și declarațtiile sunt bețe băgate prin gard. Dacă liberalii vor președinte preferat de PSD, o să vedem. Acum vrem să rămânem cu USR, să facem treabă“.

În stilul caracteristic, PSD a vorbit și de această dată la două capete. După ce Dâncu a aruncat “pastila”, pentru a semăna discordie între liberali, a venit președintele Marcel Ciolacu, acesta dezmințind oficial. El l-a indicat însă tot pe Cîțu drept principal inamic, nespunând nimic de Orban: “Decizia PSD este foarte clară. Nu facem guvern cu PNL. Sub nici o formă nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul. Nu putem să ne aliem cu Turcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia“.


Distribuie articolul