Cîţu, săpat de Orban în cursa pentru şefia PNL. E pus în situaţia să nu respecte promisiuni făcute în partid [surse]

Cîţu, săpat de Orban în cursa pentru şefia PNL. E pus în situaţia să nu respecte promisiuni făcute în partid [surse]
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cîţu, săpat de Orban în cursa pentru şefia PNL. E pus în situaţia să nu respecte promisiuni făcute în partid [surse]

( Ana Ion – TheEpochTimes ) Premierul Florin Cîţu le-ar fi transmis astăzi liberalilor în şedinţa Biroului Executiv că o serie de numiri în funcţii de secretar de stat promise de Ludovic Orban la împărţirea funcţiilor în interiorul partidului nu pot fi respectate, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale. Potrivit surselor, una dintre funcţiile împărţite […]

( Ana Ion – TheEpochTimes )

Premierul Florin Cîţu le-ar fi transmis astăzi liberalilor în şedinţa Biroului Executiv că o serie de numiri în funcţii de secretar de stat promise de Ludovic Orban la împărţirea funcţiilor în interiorul partidului nu pot fi respectate, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Potrivit surselor, una dintre funcţiile împărţite de Orban şi care nu va putea fi onorată ar fi cea de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Respectiva funcţie a fost acordată, la masa împărţelii, filialei Maramureş. Premierul le-ar fi spus însă liberalilor că actualul director, Maria Mareş, numită fiind pe un mandat de 4 ani de guvernul Orban nu poate fi schimbată, conform legii, până la finalizarea mandatului. Acest lucru ar fi provocat nemulţumirea filialei Maramureş.

Potrivit surselor G4Media.ro, Orban ar fi promis şi funcţii de secretar de stat în Ministerul de Interne sau MApN, unde aceste poziţii de regulă nu sunt politizate.

”Ludovic Orban vrea să arate că e generos cu partidul şi că premierul Cîţu este cel care se împotriveşte numirilor, deşi şeful liberalilor este cel care a promis aceste funcţii fără acoperire”, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid, care au mai precizat că liderul liberal vrea să arunce acum vina pe şeful Guvernului pentru promisiunile neonorate făcute în partid.

Conducerea PNL a votat la jumătatea lunii februarie lista secretarilor de stat în absenţa premierului. În cadrul unei întâlniri care s-a desfăşurat la Vila Lac în luna ianuarie, fiecare organizaţie a ales, în funcţie de scorul de la alegeri, poziţii de secretar de stat sau de şef de agenţie, mai arată sursa citată.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta