Citu vrea cu toti !!!

Dupa ce coalitia de guvernare s-a dezintegrat si motiunea de cenzura a trecut, Citu a declarat belicos ca nu vrea cu nimeni. Dar asta nu a durat mult. Dupa o prima incercare nereusita a presedintelui Klaus Iohannis de a forma un guvern cu Dacian Ciolos premier, Iohannis i-a transmis lui Citu ca a inceput sa […]

Dupa ce coalitia de guvernare s-a dezintegrat si motiunea de cenzura a trecut, Citu a declarat belicos ca nu vrea cu nimeni. Dar asta nu a durat mult. Dupa o prima incercare nereusita a presedintelui Klaus Iohannis de a forma un guvern cu Dacian Ciolos premier, Iohannis i-a transmis lui Citu ca a inceput sa vrea. Dar numai cu unii. Drept urmare l-a inarmat pe generalul Ciuca cu un pistol de jucarie cu capse si l-a trimis la razboi cu PSD si USR ( mai precis i-a trasat sarcini sa lamureasca pe acestia ca se vrea numai un guvern minoritar cu sustinere majoritara ), desigur fasaitul capselor nu a impresionat pe nimeni. Vazand acest esec  domnul Iohannis i-a pus in mana generalui Ciuca o arma adevarata pe nume flexibilitate, dar ghidusii din jurul lui Citu i-au schimbat acestuia munitia reala cu munitie de manevra. Domnul general Ciuca a lansat din nou atacul, dupa un moment de respiro dat de un asa zis armistitiu, dar a obsevat imediat ca munitia folosita in loc sa aiba efect producea numai zgomot, este adevarat asurzitor dar numai atat. PSD si USR folosind munitie de razboi mai ca l-au secerat pe bietul domn general Ciuca.

Dupa aceasta a doua incercare sortita esecului din start, Citu a declarat ca acum vrea cu toti, dar este posibil sa fie prea tarziu, trenul concilierii a plecat din gara, iar trenul anticipatelor se pare ca abia a pornit spre Romania.

Si uite asa se porni razboiul politic, sau poate este numai un soi de armistitiu, cine stie daca aceasta situatie cu un guvern interimar condus de Citu, nu le convine la toti actorii politici. Poporul, este o componenta ignisifianta, poate fi prostit usor, il derutam prin pasarea motanului de la PNL la USR si invers, de la PSD catre PNL si USR si tot asa pana in primavara, iarna sa treaca si noi sa nu ne erodam prea mult, iar in primavara probabil vom inventa un alt joc. Deocamdata se joaca „Pasarea Motanului” Pe vremuri cand onoarea mai insemna ceva, razboaiele se terminau foarte simplu, comandantii ieseau in fata armatelor si se luptau intre ei pana cand unul cadea infrant. Si razboiul lua sfarsit. Astazi  liderii politici isi scot, pentru incaierare locotenentii  in fata poporului.

Citu si PNL se comporta de parca nu ar sti ca dragoste cu de-a sila nu se face. In armata da, ai dat ordin si se executa, in politica e nevoie de….. politica, dar se vede ca asta este peste puterea lui Citu de intelegere. In cazul acesta Ciolacu si Ciolos, cu care ar vrea Citu ii intorc spatele, sarcina nu-i prea grea de a forma din nou coalitia PNL-USR-UDMR in conditiile in care cantarul electoral inclina tot mai mult in defavoarea lui Citu si a PNL.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta