Ciuca nu i-a permis PSD-istului Caciu sa-l saboteze pe Nicusor Dan. A venit personal sa supervizeze intalnirea dintre ministrul Finantelor si primarul Capitalei

Ciuca nu i-a permis PSD-istului Caciu sa-l saboteze pe Nicusor Dan. A venit personal sa supervizeze intalnirea dintre ministrul Finantelor si primarul Capitalei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ciuca nu i-a permis PSD-istului Caciu sa-l saboteze pe Nicusor Dan. A venit personal sa supervizeze intalnirea dintre ministrul Finantelor si primarul Capitalei

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 ) Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a avut vineri intalnirea deja anuntata cu ministrul PSD al Finantelor, Adrian Caciu, privind sprijinul guvernamental pentru subventionarea caldurii. Caciu a facut in ultima perioada numeroase declaratii razboinice la adresa lui Nicusor Dan, insa s-a trezit cu premierul Ciuca la intalnire. Faptul ca […]

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 )

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a avut vineri intalnirea deja anuntata cu ministrul PSD al Finantelor, Adrian Caciu, privind sprijinul guvernamental pentru subventionarea caldurii. Caciu a facut in ultima perioada numeroase declaratii razboinice la adresa lui Nicusor Dan, insa s-a trezit cu premierul Ciuca la intalnire.

Faptul ca premierul Ciuca a tinut sa participe la intalnire a fost dezvaluit de Nicusor Dan. Mai mult, la intalnire au venit si alti doi ministri.

”Am fost azi la Guvern pentru o intalnire cu ministrii Finantelor, Energiei si Dezvoltarii, Adrian Caciu, Virgil Popescu si Cseke Attila, pe subiectele legate de termoficarea din Bucuresti. M-am bucurat ca in debutul intalnirii a fost prezent si domnul prim-ministru, care e familiarizat deja cu problemele Capitalei in urma primei intrevederi pe care am avut-o saptamana trecuta. Discutiile au vizat preluarea ELCEN de catre Primaria Capitalei, subventia pentru termie in aceasta iarna si problema operatorului de energie Vest Energo (fostul CET Militari).

Am explicat cat e de important ca Bucurestiul sa primeasca sprijin guvernamental pentru ca Primaria Generala sa imbunatateasca treptat, in parteneriat cu Guvernul, sistemul de productie si furnizare a energiei termice. Raspunsul Guvernului privind subventia pentru termoficare va veni odata cu bugetul pentru 2022 si am incredere ca Bucurestiul va fi ajutat, la fel ca toate marile orase ale tarii care se confrunta cu aceasta problema. A fost o discutie directa, pe baza de cifre si evolutii concrete si am vazut deschidere din partea ministrilor cu privire la problemele Capitalei”, a anuntat Nicusor Dan.

In urma cu doua zile, Caciu l-a anuntat voalat pe Nicusor Dan, prin intermediul Romania TV, ca banii pentru subventie stau in pixul lui.

”Raportarea la domnul primar mi se pare asa… Il astept sa depuna la Ministerul Finantelor orice hartie, nu a depus si nici macar nu m-a sunat. Restul este o reinventare a domnului Nicusor Dan, din punctul meu de vedere, in care la ora de iarna, cand ninge maine-poimaine, deci putem sa avem zapada oricand, dansul face meciuri, ping-pong pe Facebook, cu ministrul Finantelor.

Il astept institutional, sa facem o discutie. La Ministerul Finantelor sunt toti banii necesari, pentru orice”, a declarat arogat Caciu la Romania TV, marti seara, intrebat fiind daca primarul Capitalei, Nicusor Dan, a solicitat sprijin de la Ministerul Finantelor pentru termoficare

Premierul Nicolae Ciuca s-a mai intalnit o data cu Nicusor Dan, saptamana trecuta, la o zi dupa ce ministrul PSD al Finantelor, Adrian Caciu, l-a amenintat pe primarul Capitalei cu actiuni de control, sustinand ca acesta nu este un bun gospodar. Guvernul a dat publicitatii sambata imagini oficiale de la intalnire, din care a reiesit cu claritate ca Ciuca si Nicusor Dan sunt intr-o relatie mai mult decat cordiala.

Adrian Caciu a lansat acum o saptamana atacuri politice la adresa primarului general al Capitalei, Nicusor Dan, acuzandu-l ca „nu este un bun gospodar”. Nicusor Dan ceruse Guvernului o subventie de 968 de milioane de lei pentru incalzire.

„Nu avem nicio vina pentru faptul ca cineva nu e gospodar, ca n-are bani sau ca cineva nu-l finanteaza”, a atacat Caciu, sustinand si ca Nicusor Dan „nu vine la munca”.

„Trebuie sa ne vedem cu Nicusor Dan. E foarte simplu sa spunem ca alocam bani. Primaria Capitalei are bani. Un primar gospodar putea sa mute prin hotararea CGMB, sa rezolve problemele pe baza rectificailor interne.

Noi avem cum sa alocam acesti bani, dar va trebui sa avem o discutie foarte corecta si aplicata cu dl primar general pentru ca este vorba despre oameni. Sunt bucurestean si traiesc aceeasi drama ca si dvs si nu avem nicio vina pentru faptul ca cineva nu e gospodar, ca n-are bani sau ca cineva nu-l finanteaza.

Dupa aceasta minivacanta – pentru ca unii probabil nu sunt la munca, vorbesc despre primari, mai ales despre Nicusor Dan – vom avea o idscutie cu ministrii de resort si cu dl primar general, care trebuie sa inteleaga un lucru: banii de la bugetul de stat vin, dar banii aceia trebuie folositi nu pentru a sta in conturi prost distribuiti”, a a declarat pesedistul Caciu la finalul sedintei de guvern.

Ministrul l-a amenintat pe Nicusor Dan si cu actiuni de control.

„As vrea ca saptamana viitoare, poate de pe 10 decembrie incolo, sa inchidem aceasta situatie. Si sa stiti ca exista instrumente, poate dansul ne priveste si trebuie sa inteleaga ca trebuie sa avem o discutie in interesul cetatenilor. Nu vrem sa ajungem in actiuni de control, in actiuni in care trebuie ca stat sa luam masuri pentru protejarea propriilor cetateni fata de un primar ales de cetateni”, a mai spus Adrian Caciu.

Caciu este membru al PSD Bucuresti, organizatie condusa de Gabriela Firea. Firea nu s-a impacat nici pana azi cu faptul ca a pierdut alegerilor, atacandu-l aproape zilnic pe Nicusor Dan.


Distribuie articolul