Clotilde Armand, despre tichetele de 1.000 de lei pentru toți locuitorii Sectorului 1: „Nu putem sa alocăm banii pentru investiții, pentru că PNL și PSD au majoritatea în Consiliul Local și blochează proiectele.”

Clotilde Armand, despre tichetele de 1.000 de lei pentru toți locuitorii Sectorului 1: „Nu putem sa alocăm banii pentru investiții, pentru că PNL și PSD au majoritatea în Consiliul Local și blochează proiectele.”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Clotilde Armand, despre tichetele de 1.000 de lei pentru toți locuitorii Sectorului 1: „Nu putem sa alocăm banii pentru investiții, pentru că PNL și PSD au majoritatea în Consiliul Local și blochează proiectele.”

( Ioana Milonean – G4Media.ro ) Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a explicat, luni seara, într-o postare pe Facebook de ce a decis acordarea tichetelor de 1.000 de lei pentru toți locuitorii Sectorului 1 în loc să aloce banii la investiții. „Am văzut reacțiile după anunțul meu de astăzi prin care am anunțat că ne […]

( Ioana Milonean – G4Media.ro )

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a explicat, luni seara, într-o postare pe Facebook de ce a decis acordarea tichetelor de 1.000 de lei pentru toți locuitorii Sectorului 1 în loc să aloce banii la investiții.

„Am văzut reacțiile după anunțul meu de astăzi prin care am anunțat că ne dorim să ajutăm cetățenii în criza actuală oferindu-le sprijin financiar din banii economisiți de la compania de salubritate. Mulți m-ați întrebat de ce nu alocăm cei 200 milioane lei în investiții. Răspunsul e unul simplu: pentru că PNL și PSD au majoritate în Consiliul Local al Sectorului 1 și ne-au blocat deja de peste zece ori proiectul prin care ne dorim să montăm panouri solare și pompe de căldură pe toate blocurile și instituțiile publice din sector. Fără niciun motiv. Un proiect în valoare de 400 milioane lei blocat din politicianism pentru ca nu cumva primarul să-și facă capital de imagine… Proiectele mari de investiții așteaptă de luni de zile votul consilierilor PNL și PSD iar aceștia sabotează orice dezvoltare sau progres firesc”, afirmă Clotilde Armand.

Ea precizează, totodată, că astfel de măsuri de ajutor sunt implementate și în alte orașe europene: „Austria oferă 500 € pentru fiecare cetățean peste 18 ani și 250 € pentru cei mai mici. Am aflat acum că statul german urmează să plătească factura la gaze pe luna decembrie pentru pentru toate gospodăriile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Germania. Vom vedea astfel de măsuri tot mai des prin Europa. Iar cei care ne acuză că la Sectorul 1 oferim acest sprijn financiar sau că măsura noastră e una populistă se vor înșela”.

„Știm ce a făcut doamna Firea cu banii bucureștenilor în trecut și nu ne dorim să repetăm modelul acesteia. Dimpotrivă. Consider că în acest context dificil al crizei energetice cei 200 de milioane trebuie să ajungă înapoi la cetățeni, nu la partidele politice prin diverse firme transpartinice. Acești bani erau folosiți în trecut de partide în campaniile electorale și în diverse afaceri. Din acești bani se cumpăra presa ca să fie ”liniște”. Or, eu vreau să înapoiem aceste sume celor care le-au plătit. E simplu”, încheie edilul.

Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, a anunțat luni că a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local potrivit căruia cetățenii din această zonă administrativă, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de un tichet ”anti-criză” de 1.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă.


Distribuie articolul