Clotilde Armand intră ca tancul în baroneții PSD de la Sectorul 1: trei directori demiși pentru incompetență și achiziții suspecte

Clotilde Armand intră ca tancul în baroneții PSD de la Sectorul 1: trei directori demiși pentru incompetență și achiziții suspecte
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Clotilde Armand intră ca tancul în baroneții PSD de la Sectorul 1: trei directori demiși pentru incompetență și achiziții suspecte

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) La 19 zile de când a depus jurământul ca primar al Sectorului 1, Clotilde Armand a luat prima decizie spectaculoasă în direcția depesedizării administrației locale. Reprezentanta USR-PLUS i-a demis pe directorii a trei instituții din subordinea Primăriei Sectorului 1: Administrația Domeniului Public (ADP), Poliţiei Locală şi Direcţia de Investiţii. […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

La 19 zile de când a depus jurământul ca primar al Sectorului 1, Clotilde Armand a luat prima decizie spectaculoasă în direcția depesedizării administrației locale. Reprezentanta USR-PLUS i-a demis pe directorii a trei instituții din subordinea Primăriei Sectorului 1: Administrația Domeniului Public (ADP), Poliţiei Locală şi Direcţia de Investiţii.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand spune că aceste trei direcţii, moştenite în forma actuală de la vechea administraţie PSD, au creat un deficit de peste 700 de milioane de lei (peste 140 de milioane de euro) în acest an.

Anunțul postat de Clotilde Armand

“Directorul Administraţiei Domeniului Public Sector 1, directorul Poliţiei Locale Sector 1 şi directorul Direcţiei de Investiţii vor fi demişi începând cu data de astăzi. Aceste trei direcţii, moştenite în forma actuală de la vechea administraţie, au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an şi pun în dificultate bugetul local. Incompetenţa, neglijenţa şi achiziţiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituţie. Repet: am zero toleranţă faţă de cei care au ales să fenteze legea şi nu îşi îndeplinesc atribuţiile.”

Cei 3 șefi demiși de Clotilde Armand

  • Alin Vieru – directorul ADS Sector 1
  • Ionuț Deaconu – direcorul general al Poliției Locale Sector 1
  • Cosmin Marius Fodoroiu – șeful Direcției de Investiții din Sectorul 1

Directorul general al ADP Sector 1, Alin Vieru, a fost trimis in judecată, în martie 2018, de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Dosarul este pe rolul instanței.

„În perioada iunie – iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul subordonatului său Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor în cauză) plata unui procentaj de 10% (în total, 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii în favoarea beneficiarului ADP sector 1. Banii respectivi au fost pretinși de inculpat în legătura cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiții a contractului respectiv”, se preciza în comunicatul DNA

Conform datelor din dosar, Vieru i-ar fi spus unui complice, în august 2017, că primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el și nici subordonații să nu mai ia mită „o perioadă”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA.

Clotilde mută sediul Biroului Electoral Sector 1

Anunțul vine la scurt timp după ce, luni seara, primărița Sectorului 1 a anunțat o altă decizie de mare interes: a mutat sediul Biroului Electoral de Sector (BES) într-un spațiu departe de biroul primarului. Vechiul sediu al BES era chiar sub biroul lui Dan Tudorache, de aici și suspiciunile privind implicarea acestuia în aranjamente electorale oculte.

În plus, noul spațiu – situat în Piața Amzei – este transparent și luminos. Oricine va gestiona saci cu voturi în acest nou sediu va fi mai presus de orice bănuială, pentru că orice simplu cetățean poate vedea din stradă, prin ferestre, ce se petrece înăuntru.

”Vă amintiți că fostul sediu al Biroului Electoral Sector 1 era situat sub sediul de campanie al fostului primar și era total opac. Astfel, am luat decizia de a muta sediul BES 1 din Piața Mureș în clădirea din Piața Amzei. Aici avem mulți pereți de sticlă și spații foarte luminoase. Fiecare cetățean al sectorului are acum posibilitatea să vadă ce se întâmplă în BES 1 și unde ajunge votul lui. Așa ar trebui să arate fiecare instituție din România”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.


Distribuie articolul