Clotilde Armand va depune plângere penală împotriva companiei Romprest, pentru șantaj. Compania Romprest a anunțat că de sâmbătă seara va ridica gunoiul din Sectorul 1

Clotilde Armand va depune plângere penală împotriva companiei Romprest, pentru șantaj. Compania Romprest a anunțat că de sâmbătă seara va ridica gunoiul din Sectorul 1
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Clotilde Armand va depune plângere penală împotriva companiei Romprest, pentru șantaj. Compania Romprest a anunțat că de sâmbătă seara va ridica gunoiul din Sectorul 1

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro ) Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale împotriva Companiei Romprest Service S.A. pentru șantaj, a anunțat primarul Clotilde Armand.  Aceasta a subliniat că va solicita autorităților să-i fie ridicată licența de operator, companiei Romprest. Anunțul primarului Sectorul 1 vine după ce compania Romprest a transmis un comunicat de presă […]

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro )

Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale împotriva Companiei Romprest Service S.A. pentru șantaj, a anunțat primarul Clotilde Armand.  Aceasta a subliniat că va solicita autorităților să-i fie ridicată licența de operator, companiei Romprest.

Anunțul primarului Sectorul 1 vine după ce compania Romprest a transmis un comunicat de presă în care a anunțat că începând de sâmbătă, de la ora 20.00, reîncepe să adune gunoiul din Sectorul 1, dat fiind că partenerii ei, 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA și Iridex Group SRL, i-au comunicat că îi va permite accesul în stația de sortare.

Clotilde Armand consideră că informarea transmisă de Romprest reprezintă o „recunoaștere a vinovăției” și anunță că va solicita în justiţie rezilierea contractului cu acest „operator şantajist”.

„Înţeleg că operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din sector şi a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare şi administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Toţi cei care şi-au permis această situaţie vor răspunde în Justiţie pentru că au pus în pericol sănătatea populaţiei din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor Companiei Romprest Service SA şi solicită autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot. În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu acest operator şantajist. Cu mafia nu se negociază”, a scris primarul Clotilde Armand, sâmbătă seara, pe pagina sa Facebook.

Armand mai dă asigurări „că astfel de situaţii nu se vor mai repeta” în Sectorul 1.

Reprezentanții Romprest au anunțat sâmbătă după-amiază că situația de blocaj din Sectorul 1 a fost dezmorsată și că se așteaptă ca autoritățile abilitate „să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea serviciului de salubritate”.

„Prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm că autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației. Facem un apel la înțelegere și colaborare, atât către populație cât și către Poliția locală, în sensul de a spijini operatorul delegat în demersul sau de a reintră în regim normal de colectare”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Romprest.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta