Clotilde cere stare de alertă în Sectorul 1, după ce Romprest a refuzat iar să ridice gunoiul. „Episod negru, cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor”

Clotilde cere stare de alertă în Sectorul 1, după ce Romprest a refuzat iar să ridice gunoiul. „Episod negru, cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Clotilde cere stare de alertă în Sectorul 1, după ce Romprest a refuzat iar să ridice gunoiul. „Episod negru, cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, cere Prefecturii București să declare stare de alertă sanitară în unitatea sa administrative după ce Romprest a refuzat din nou, începând de marți, să ridice gunoaiele. Clotilde promite, într-un mesaj postat pe Facebook, că “acest episod negru din istoria Sectorului 1, cauzat de politicieni corupți […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, cere Prefecturii București să declare stare de alertă sanitară în unitatea sa administrative după ce Romprest a refuzat din nou, începând de marți, să ridice gunoaiele. Clotilde promite, într-un mesaj postat pe Facebook, că “acest episod negru din istoria Sectorului 1, cauzat de politicieni corupți și de mafia gunoaielor, va lua curând sfârșit”.

Solicitarea de a decreta starea de alertă sanitară este “cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”, afirmă primărița.

Ea spune că a purtat în paralel discuții cu firmele de sortare a gunoiului, acestea redeschizându-și porțile deși Romprest nu și-a achitat facturile.

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, spune că va evalua situația și, după ce se va consulta cu autoritățile specializare, va furniza un răspuns.

Criza a început marți, când Romprest Service SA a informat că operatorii stațiilor de sortare/tratare a deșeurilor au limitat activitatea din 22 mai, iar din 1 iunie au suspendat-o total, din cauză că nu fuseseră plătite serviciile prestate în beneficiul Sectorului 1. Clotilde Armand spune că Primăria a plătit tot, problema fiind la Romprest. Primărița a avertizat miercuri că, dacă în 24 de ore nu se reia activitatea, va rezilia contractul cu Romprest și va aduce alt operator.

Aceasta este a doua criză a gunoaielor după cea de astă-iarnă, produsă chiar înaintea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale la care Daniel Tudorache a pierdut primăria de la Sectorul 1 în fața Clotildei Armand. La vremea respectivă, Justiția a dat câștig de cauză Primăriei, confirmând că facturile emise erau ilegale, iar Romprest și-a reluat activitatea după câteva săptămâni.

Contractul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 datează din vremea primarului liberal Andrei Chiliman, a fost făcut pe 25 de ani și reînnoit în mandatul fostului primar, Daniel Tudorache (PSD).

Mesajul transmis de Clotilde Armand vineri locuitorilor din Sectorul 1

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

PS: Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit.

Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine.


Distribuie articolul