Coaliţia merge mai departe. Barna, după şedinţă: Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii!

Coaliţia merge mai departe. Barna, după şedinţă: Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Coaliţia merge mai departe. Barna, după şedinţă: Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii!

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Vicepremierul Dan Barna a anunţat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că Vlad Voiculescu rămâne în funcţia de ministru al Sănătăţii, în ciuda nemulţumirilor ridicate de unii liberali la adresa sa. „Mesajul este unul foarte simplu: coaliţia merge mai departe, coaliţia este asumată pe reformele pe care le-am […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Vicepremierul Dan Barna a anunţat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că Vlad Voiculescu rămâne în funcţia de ministru al Sănătăţii, în ciuda nemulţumirilor ridicate de unii liberali la adresa sa.

„Mesajul este unul foarte simplu: coaliţia merge mai departe, coaliţia este asumată pe reformele pe care le-am propus în programul de guvernare, continuăm în această structură pentru că este foarte important ca acest guvern să îşi îndeplinească programul de guvernare. A fost o discuţie firească. (…) Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective din programul de guvernare să devină realitate”, a declarat Barna.

Cât despre evacuarea de la „Foişor”, liderul USR-PLUS a opinat că decizia de a se transforma această unitate într-un spital COVID a fost una necesară şi „tehnic corectă”, însă „multe lucruri nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit”.

„Sper să nu mai văd astfel de imagini, situaţia în care om pe targă, persoană operată să se trezească cu microfoane şi camere şi cu oameni alături de dânsul. E o situaţie pe care o analizăm în zilele următoare”, a adăugat Barna, care consideră că responsabili de situaţia dramatică sunt cei care au organizat acea evacuare nocturnă.

Potrivit vicepremierului, discuţia din cadrul coalţiei nu a fost despre demisii, ci despre cum „vom reuşi să avem o coordonare mai bună a comunicării între ministerele din subordinea Guvernului, astfel încât mesajele să fie mult mai clare şi asttfel încât decizii precum cea privind evacuarea Spitalului Foişor să poată fi analizate din timp”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta