Comisarul european Thierry Breton îl felicită pe premierul Nicolae Ciucă: Vom lucra împreună pentru cetățenii români

Comisarul european Thierry Breton îl felicită pe premierul Nicolae Ciucă: Vom lucra împreună pentru cetățenii români
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Comisarul european Thierry Breton îl felicită pe premierul Nicolae Ciucă: Vom lucra împreună pentru cetățenii români

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro ) Comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, l-a felicitat joi seară pe noul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, al cărui guvern a fost învestit de Parlament și a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. Mesajul lui Breton vine după cele deja formulate de președinții Consiliului European și Comisiei Europene. […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro )

Comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, l-a felicitat joi seară pe noul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, al cărui guvern a fost învestit de Parlament și a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

Mesajul lui Breton vine după cele deja formulate de președinții Consiliului European și Comisiei Europene. Responsabil și pentru sectorul fondului european de apărare, comisarul european a avut săptămâna trecută o întrevedere cu Nicolae Ciucă, ministru interimar al apărării la acel moment, ca parte a vizitei pe care demnitarul european a efectuat-o la București pentru a discuta cu oficialii români despre situația îngrijorătoare cauzată de pandemie și rata scăzută de vaccinare.

“Felicitări călduroase lui Nicolae Ciucă pentru că a devenit prim-ministru al României. De la situația Covid, la tranziția verde și digitală și prioritățile în domeniul apărării, sunt multe în joc. Lucrăm împreună cu și pentru cetățenii români”, a scris Breton, pe contul său de Twitter, unde a publicat o fotografie de la întâlnirea ce a avut loc săptămâna trecută la sediul Ministerului Apărării Naționale.

Cu ocazia respectivă, Nicolae Ciucă și Thierry Breton au discutat despre sprijinul Comisiei Europene pentru proiectele de infrastructură ce vor îmbunătăți mobilitatea militară în România și la Marea Neagră.

Mai mult, într-un interviu acordat CaleaEuropeană.ro la acel moment, comisarul european a afirmat că după instalarea unui nou guvern, România va fi într-o poziție mai bună să implementeze Planul Național de Redresare și Reziliență.

Guvernul PNL – PSD – UDMR condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost învestit joi de Parlamentul României cu o majoritate covârșitoare de 318 de voturi pentru din partea deputaților și senatorilor, iar ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la Palatul Cotroceni.

Coaliția PSD-PNL-UDMR poartă numele de Coaliția pentru Reziliență, Dezvoltare și Prosperitate.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat joi, în plenul Parlamentului, că Guvernul pe care îl va conduce va oferi predictibiltate şi va garanta stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile pe care le va lua. Viitorul șef al Executivului de la Palatul Victoria a prezentat direcțiile de acțiune ale noii coaliții guvernamentale, reafirmând că Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă “axul principal” în îndeplinirea obiectivelor. Premierul desemnat a adăugat că prin programul de guvernare propus sunt puse pe primul loc interesele românilor. Ciucă a vorbit despre digitalizarea serviciilor publice, dezvoltarea unui program echitabil privind serviciile medicale, reziliența sistemului de sănătate, accelerarea și încurajarea vaccinării. El a asigurat că un domeniu cheie ce reprezintă o prioritate pentru Guvern este cel al educației.

În virtutea aceleiași bune colaborări între instituțiile statului, a spus Ciucă, “este necesar să asigurăm respectarea statului de drept și independența justiției”, având în vedere mai ales prioritățile care decurg din obligațiile României ca stat membru al Uniunii Europene.

“În aceeași ordine de idei, ne propunem ca politica externă a României să fie una coerentă, predictibilă și bazată pe trei piloni fundamentali: consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene, întărirea profilului în NATO și consolidarea parteneriatului strategic cu SUA”, a asigurat el.


Distribuie articolul