Comisia Europeană confirmă că a primit oficial, din partea României, Planul Național de Redresare și Reziliență: Comisia va evalua planul României pe baza celor unsprezece criterii stabilite în regulament și va traduce conținutul acestora în acte obligatorii din punct de vedere juridic

Comisia Europeană confirmă că a primit oficial, din partea României, Planul Național de Redresare și Reziliență: Comisia va evalua planul României pe baza celor unsprezece criterii stabilite în regulament și va traduce conținutul acestora în acte obligatorii din punct de vedere juridic
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Comisia Europeană confirmă că a primit oficial, din partea României, Planul Național de Redresare și Reziliență: Comisia va evalua planul României pe baza celor unsprezece criterii stabilite în regulament și va traduce conținutul acestora în acte obligatorii din punct de vedere juridic

( Redacția  – G4Media.ro ) Comisiei Europeană confirmă că a primit Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că în etapa următoare acesta va fi tradus și evaluat în conformitate cu regulamentul stabilit de instituție. Până în prezent, au fost depuse 22 de planuri de recuperare și reziliență , informează Comisia Europeană, din: Belgia, Danemarca, […]

( Redacția  – G4Media.ro )

Comisiei Europeană confirmă că a primit Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că în etapa următoare acesta va fi tradus și evaluat în conformitate cu regulamentul stabilit de instituție.

Până în prezent, au fost depuse 22 de planuri de recuperare și reziliență , informează Comisia Europeană, din: Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia , Finlanda și Suedia.

„Vom continua să interacționăm intens cu restul statelor membre pentru a le ajuta să ofere o calitate ridicată acestor planuri”, se precizează în informarea transmisă de Comisia Europeană.

Facilitatea de recuperare și reziliență (RRF) este un instrument cheie în cadrul „NextGenerationEU”, programul UE care are ca scop sprijinirea statelor membre de a ieși mai puternice din pandemia COVID-19.

Programul furnizează până la 672,5 miliarde EUR pentru sprijinirea investițiilor și reformelor țărilor membre. Acesta se împarte în subvenții în valoare totală de 312,5 miliarde EUR și în împrumuturi în valoare de 360 miliarde EUR.

FRR va juca un rol crucial în a ajuta Europa să iasă mai puternică din criză și să asigure tranzițiile spre un mediu ecologic și digital.

Ministrul Investițiilor, Cristian Ghinea, a explicat luni că de acum începe evaluarea oficială a Comisiei Europene.

„Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă, Va trebui să decidem cum ținem cont de aceste observații, astfel încât, la toamnă, să avem planul aprobat și să mergem mai departe”, a precizat Cristian Ghinea.


Distribuie articolul