Congresul aprobă regulile care reglementează modul de numărare a voturilor electorale din 6 ianuarie

Congresul aprobă regulile care reglementează modul de numărare a voturilor electorale din 6 ianuarie
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Congresul aprobă regulile care reglementează modul de numărare a voturilor electorale din 6 ianuarie

Pe 3 ianuarie, Camera Reprezentanților și Senatul au adoptat regulile care descriu modul în care va avea loc numărarea voturilor Colegiului Electoral din 6 ianuarie, informează The Epoch Times. Regulile au fost adoptate fără voturi înregistrate. În schimb, în ​​ambele camere s-a folosit un vot vocal. Ghidul, propus de Liderul Majorității Senatului Mitch McConnell (R-Ky.), […]

Pe 3 ianuarie, Camera Reprezentanților și Senatul au adoptat regulile care descriu modul în care va avea loc numărarea voturilor Colegiului Electoral din 6 ianuarie, informează The Epoch Times.

Regulile au fost adoptate fără voturi înregistrate. În schimb, în ​​ambele camere s-a folosit un vot vocal.

Ghidul, propus de Liderul Majorității Senatului Mitch McConnell (R-Ky.), arată că cele 2 Camere vor lua parte la o ședință comună în 6 ianuarie, prezidată de vicepreședintele Mike Pence.

Pence, în calitate de președinte al Senatului, va deschide „toate certificatele și documentele care pretind a fi certificări ale voturilor electorale“, se precizează în reguli, o indicație spre faptul că șapte state au trimis așa-numiții electori alternativi la Washington – certificate pentru ambii candidați la președinție, democratul Joe Biden și președintele Donald Trump.

Certificatele și documentele vor fi deschise, prezentate și prelucrate în ordine alfabetică, începând cu Alabama.

Acesta este momentul în care zeci de republicani – cel puțin 50 de reprezentanți și 12 senatori, conform unui bilanț al Epoch Times – intenționează să obiecteze la unele certificări, acuzând nereguli electorale, inclusiv fraudă electorală și nerespectarea legilor electorale ale statului.

Lucru care va declanșa retragerea din sesiunea comună și o dezbatere de două ore, urmată de voturi în fiecare Cameră.

Doar cu un vot majoritar, atât din partea Camerei, cât și a Senatului, ar fi valabilă o contestație, pe care chiar și susținătorii o consideră puțin probabilă, având în vedere că democrații, care controlează Camera și conducerea republicană a Senatului , inclusiv McConnell, și-au exprimat dezaprobarea față de planul respectiv.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi (D-California), într-o scrisoare din 3 ianuarie adresată colegilor, a menționat că pot fi aduse obiecții, dar în final, Biden „va fi declarat oficial următorul președinte“.

„Alegerea noastră este să nu folosim forumul pentru a dezbate președinția lui Donald Trump“, a spus ea.

Reprezentanții Ron Estes (R-Kan.), Tracey Mann (R-Kan.) Și Jacob LaTurner (R-Kan.) au anunțat în 3 ianuarie că se vor alătura obiecțiilor, declarând că mai multe state „se confruntă cu acuzații grave de fraudă electorală și încălcări ale propriei legi a statului“.

„Această acțiune a fost tratată cu seriozitate și  a fost luată după studii și cercetări ample“, au spus ei. „Locuitorii din Kansas au dreptul să știe că toate voturile legale, și numai cele legale, au fost luate în calcul.

Sperăm că acțiunile noastre vor începe să restabilească încrederea a zeci de milioane de confrați americani care consideră că dreptul lor sacru la vot este atacat“.

Reprezentanții Jim Jordan (R-Ohio) și Richard Hudson (RN.C.) au anunțat, de asemenea, în 3 ianuarie, că vor obiecta.

Dar șapte reprezentanți republicani, printre care mai mulți susținători puternici ai lui Trump, au declarat că nu vor participa la demers și au denunțat această acțiune.

„Dintre cele șase state cu privire la care s-au ridicat întrebări, cinci au legislativ controlat de republicani și toate au puterea de a trimite Congresului o nouă listă de electori, dacă consideră că o astfel de acțiune este adecvată în conformitate cu legea statului.

Cu excepția cazului în care acest lucru se întâmplă până în 6 ianuarie 2021, Congresul nu va avea autoritatea de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020“, a scris grupul într-un comunicat.

„A lua măsuri în alt altfel – adică a insera în mod neconstituțional Congresul în centrul procesului de alegeri prezidențiale – ar însemna a fura puterea din mâna poporului și a statelor.

Ar înlocui, de fapt, Colegiul Electoral cu Congresul și, prin aceasta, ar consolida eforturile membrilor de stânga care sunt hotărâți să-l elimine sau să-l facă irelevant“.

În weekend au avut loc o mulțime de acțiuni, 11 senatori alăturându-se anunțului făcut de sen. Josh Hawley (R-Mo.) de a obiecta, cu excepția cazului în care Congresul numește o comisie pentru examinarea presupuselor nereguli electorale.

Ideea urmează exemplul consiliului format în 1877 pe fondul unor alegeri contestate.

Anunțul lui Hawley din 30 decembrie a dat startul ca un număr de membri ai Camerei să își facă și ei publică intenția de a obiecta. Numărul celor care intenționează să facă acest lucru s-a dublat de atunci.

O parte din republicani se concentrează pe rolul lui Pence în aceste proceduri. Aceștia l-au dat în judecată pe vicepreședinte și au cerut unei instanțe să decidă că acesta are „autoritatea exclusivă“ de a alege între listele alternative de electori.

Un judecător a respins cazul, iar o instanță de apel a respins apelul.

Pence a cerut instanței să respingă procesul, dar a declarat printr-un purtător de cuvânt, în 2 ianuarie, că susține demersurile de contestare a voturilor electorale.

„Vicepreședintele Pence împărtășește îngrijorările a milioane de americani cu privire la frauda și neregulile electorale de la recentele alegeri“, a declarat șeful de cabinet al lui Pence, Marc Short, în declarația transmisă presei.

Tribuna.US


Distribuie articolul