Consiliul Local Vaslui, sprijin financiar pentru Centrul de Excelență și Palatul Copiilor

Consiliul Local Vaslui, sprijin financiar pentru Centrul de Excelență și Palatul Copiilor
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Consiliul Local Vaslui, sprijin financiar pentru Centrul de Excelență și Palatul Copiilor

( Simona DANDA – Vremea Noua ) BANI… Consiliul Local Vaslui va oferi un sprijin financiar considerabil Centrului Județean de Excelență și Palatului Copiilor. Decizia a fost luată ieri, în ședință ordinară, primarul Vasile Pavăl fiind împuternicit să semneze un protocol de colaborare cu fiecare. Suma acordată Palatului Copiilor se ridică la 87.000 lei, pentru […]

( Simona DANDA – Vremea Noua )

BANI… Consiliul Local Vaslui va oferi un sprijin financiar considerabil Centrului Județean de Excelență și Palatului Copiilor. Decizia a fost luată ieri, în ședință ordinară, primarul Vasile Pavăl fiind împuternicit să semneze un protocol de colaborare cu fiecare. Suma acordată Palatului Copiilor se ridică la 87.000 lei, pentru desfășurarea mai multor proiecte în anul 2021 și participarea elevilor la mai multe competiții din țară. Centrul Județean de Excelență va primi 150.000 lei pentru susținerea financiară a unor proiecte. Banii vor merge către Centrul zonal Vaslui, iar o parte dintre aceștia vor fi folosiți pentru organizarea Galei Excelenței 2021, programată să se desfășoare în luna decembrie a acestui an.

Palatul Copiilor Vaslui este principalul furnizor de activități extracurriculare care desfășoară activități de timp liber pentru copii și tineri, în cadrul cărora se desfășoară acțiuni instructiv-educativ specifice, răspunzând intereselor, aptitudinilor și nevoilor acestora. “Educația de timp extracurricular nu vine să schimbe un sistem de valori, să contravină educației de tip curricular, ci o completează, făcând-o mai atractivă. Aceste activități extrașcolare vin ca alternative cu importanță majoră în formarea copiilor în funcție de aptitudini, aspirații, disponibilități. Având în vedere schimbările majore la nivelul comunității, al globalizări, dar și al pieței forței de muncă, educația de bună calitate este o premisă a progresului societății”, a explicat primarul Vasile Pavăl. Cei 87.000 lei alocați Palatului Copiilor vor asigura participarea elevilor mai multe competiții din țară: Campionatul Național de Șah pentru juniori și tineret, Festivalul Internațional de Folclor “Peștișorul de Aur”, Festivalul Internațional de Folclor “Cătălina”, Festivalul Național al Fanfarelor Școlare “Pe ritmuri de fanfară” – in memoriam Romeo Tălmaciu (Târgu Mureș).

Tabără de studii la Durău, pentru elevii calificați în loturile județului pentru etapa națională

Cei 150.000 lei alocați Centrului Județean de Excelență vor asigura continuarea proiectului “Performanță în competițiile online”, care va cuprinde mai multe activități: pregătire intensivă cu echipe de profesori pe baza instrumentelor și probelor de evaluare specifice competițiilor naționale online, tabără de studii la Durău, pentru elevii calificați în loturile județului pentru etapa națională, care au obținute premii și distincții, precum și achiziția de tablete pentru elevi.”Începând cu noul an școlar, Centrul Județean de Excelență își propune extinderea activității în domeniul Robotică. Prin proiectul “Excelența prin tehnologii avansate vom iniția o grupă de începători și vom continua cu grupa din acest an la un nivel avansat. La final de an, vom realiza premierea elevilor cu rezultate deosebite în anul școlar 2020-2021 prin proiectul Gala Excelenței 2021”, a transmis directorul Centrului Județean de Excelență Vaslui.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta