CoolCola: Rusia lansează alternative la Coca-Cola, Fanta și Sprite după Soda Exodus

CoolCola: Rusia lansează alternative la Coca-Cola, Fanta și Sprite după Soda Exodus
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • CoolCola: Rusia lansează alternative la Coca-Cola, Fanta și Sprite după Soda Exodus

Un producător rus de băuturi racoritoare a dezvoltat o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice care au părăsit piața rusă în urma invaziei sale în Ucraina. În locul Coca-Cola, Fanta și Sprite, rușii vor putea alege dintre CoolCola, Fancy și Street, a anunțat luni producătorul rus de băuturi Ochakovo. Cele trei […]

Un producător rus de băuturi racoritoare a dezvoltat o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice care au părăsit piața rusă în urma invaziei sale în Ucraina.

În locul Coca-Cola, Fanta și Sprite, rușii vor putea alege dintre CoolCola, Fancy și Street, a anunțat luni producătorul rus de băuturi Ochakovo.

Cele trei mărci globale de sucuri au lipsit în mare măsură de pe rafturile rusești de când Compania Coca-Cola și-a suspendat activitatea în Rusia în martie. În timp ce produsele Coca-Cola încă se găsesc în magazine, prețurile au crescut vertiginos cu aproximativ 200%.  

CoolCola are „gustul iconic de cola”, a scris Ochakovo online. Între timp, sticlele brandului de Fancy cu aromă de portocală și de lămâie-lime Street imită schemele de culori Fanta și Sprite.

Înființată în Uniunea Sovietică în 1978, Ochakovo produce în mare parte băuturi tradiționale rusești, cum ar fi kvas fermentat pe bază de cereale și băutură cu miere cu conținut scăzut de alcool medovukha. Firma nu este singura companie care a încercat să valorifice pasul înapoi al Coca-Cola de pe piața rusă. 

În aprilie, o companie de băuturi cu sediul în Orientul Îndepărtat al Rusiei, Grupul Slavda, a lansat Grink Cola pentru a încerca să capteze inimile iubitorilor de bauturi acidulate din Rusia. Între timp, în mai, în regiunea Komi din nordul Rusiei, fabrica Syktyvkarpivo și-a lansat propria marcă de bautura racoritoare, Komi Cola.  Cu toate acestea, ambele alternative au primit un răspuns favorabil, clienții plângându-se că niciuna dintre băuturi nu este „dulce și spumanta”.

( The Moscow Times )


Distribuie articolul