Cum i-a convins mass-media pe americani că Guv. Andrew Cuomo este un erou

Cum i-a convins mass-media pe americani că Guv. Andrew Cuomo este un erou
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Cum i-a convins mass-media pe americani că Guv. Andrew Cuomo este un erou

După ce Melissa DeRosa, asistenta principală a Guvernatorului din New York, Andrew Cuomo, a recunoscut că administrația sa a ascuns datele privind căminele de bătrâni, Stânga pare să fi realizat că este posibil ca guvernatorul să nu fie chiar un erou, așa cum se lăuda, analizează DailyWire. Senatorii democrați au solicitat să-i fie revocate puterile […]

După ce Melissa DeRosa, asistenta principală a Guvernatorului din New York, Andrew Cuomo, a recunoscut că administrația sa a ascuns datele privind căminele de bătrâni, Stânga pare să fi realizat că este posibil ca guvernatorul să nu fie chiar un erou, așa cum se lăuda, analizează DailyWire.

Senatorii democrați au solicitat să-i fie revocate puterile conferite de starea de urgență, iar primarul orașului New York, Bill De Blasio, a cerut „o evidență completă a tot ceea ce s-a întâmplat”. Dar, pentru cei bine ancorați în realitate, acest lucru este departe de a fi o revelație, eșecurile politicii lui Cuomo fiind ținta unor critici puternice încă de când pandemia a pus stăpânire pe New York.

Ceea ce face ca „brusca“ cădere în dizgrație a lui Cuomo să fie și mai frustrantă pentru conservatori este faptul că mass-media mainstream a jucat un rol central, din nou. Mass-media a fost cea care a promovat statutul lui Cuomo ca erou în timpul pandemiei, un om care spunea adevărul și vorbea onest, și acționa ca un adevărat lider de care „aveam nevoie“.

Să facem o incursiune prin prezentarea făcută lui Cuomo de către mass-media lingușitoare și plină de admirație, până la momentul în care a fost nevoie de un nou țap ispășitor pentru eșecurile politicii democraților.

CNN

Cu o zi înainte ca Andrew Cuomo să-și pună în aplicare politica dezastruoasă privind căminele de bătrâni, Chris Cillizza de la CNN a scris un articol intitulat „Toată lumea trebuie să cunoască cuvintele inspiraționale ale lui Andrew Cuomo cu privire la lupta împotriva coronavirusului“, afirmând că „lui Trump îi pasă profund doar de Trump. Ceea ce percepe ca fiind bun pentru el este ceea ce înclină să facă.

În declarațiile sale, Andrew Cuomo oferă o altă cale: să ne încredem în noi toți, știind că, protejându-i pe cei mai slabi dintre noi, ne dovedim nouă înșine și lumii întregi felul în care America duce și câștigă cele mai dure bătălii.“

În mai, Cillizza a redactat o altă „analiză” intitulată „Andrew Cuomo ar putea fi singurul politician extrem de popular din America în momentul de față“.

„Declarațiile de presă zilnice ale lui Cuomo cu privire la situația luptei împotriva virusului în stat au devenit emisiuni TV obligatoriu de urmărit – întrucât Cuomo variază de la poziția de tată sever la consilier iubitor, la prieten sincer și înapoi. El a beneficiat, de asemenea, de transparența radicală în privința a ceea ce știe și nu știe despre acest război cu virusul. Și de pe urma stilului său natural de micromanagement“, scria Cillizza.

Politico

În 23 martie, Bill Mahoney a publicat „Andrew Cuomo, superstarul rețelelor sociale”, în care se afirma: „Există, de asemenea, un gol clar pe care Cuomo trebuie să îl umple. Președintele Donald Trump nu a reușit să-i cucerească pe democrații care l-au urât de mult timp, iar comentariile că nu își asumă responsabilitatea pentru eșecurile administrației sale din timpul pandemiei au dat criticilor apă la moară să susțină că nu este un lider adevărat“.

„Celălalt oficial ales din New York care ar putea deveni un simbol național în timpul unei crize centrate în stat este primarul orașului New York, Bill de Blasio”, a continuat Mahoney. „Dar de Blasio a cam ratat șansa de a se ridica la nivelul de lider spiritual prin acțiuni de genul deciziei sale recente de a merge la sala de sport“.

Tribuna.US


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta