Curtea Constituțională salvează sinecura teroriștilor din grupul Iliescu-KGB: Institutului Revoluției Române nu va fi desființat

Curtea Constituțională salvează sinecura teroriștilor din grupul Iliescu-KGB: Institutului Revoluției Române nu va fi desființat
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Curtea Constituțională salvează sinecura teroriștilor din grupul Iliescu-KGB: Institutului Revoluției Române nu va fi desființat

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), desființat prin lege de noua coaliție de guvernare, a fost salvat de Curtea Constituțională, care a declarat neconstituțională soluția găsită de PNL, USR-PLUS și UDMR. Decizia a fost luată la sesizarea PSD. Institutul Revoluției Române este o sinecură pe viață creată de Ion […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), desființat prin lege de noua coaliție de guvernare, a fost salvat de Curtea Constituțională, care a declarat neconstituțională soluția găsită de PNL, USR-PLUS și UDMR. Decizia a fost luată la sesizarea PSD.

Institutul Revoluției Române este o sinecură pe viață creată de Ion Iliescu, în 2004, pentru el însuși și pentru grupul său terorist din Decembrie 1989.

Președintele IRRD este, încă de la înființare, Ion Iliescu (acum are 91 de ani), iar director general este Gelu Voican Voiculescu (80 de ani) – altă figură sinistră a loviturii de stat din 1989.

Comunicatul de presă al Curții Constituționale

„În ședința din 24 martie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 sunt neconstituționale, în ansamblul lor. Decizia este definitivă şi general obligatorie”.

Teroriștii lui Ion Iliescu, numiți pe viață

În toamna anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis argumenta că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 „nu a reuşit să-şi dovedească utilitatea”, ci „a generat, prin activitatea sa şi contrar obiectivului său stabilit prin lege, numeroase tensiuni şi controverse în spaţiul public”.

Conducerea IRRD este asigurată de un „Colegiu Național”, alcătuit din personaje-cheie ale contrarevoluției moscovite din decembrie 1989: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Petre Roman, Dumitru Mazilu, Cazimir Ionescu etc.

Numirea membrilor Colegiului Național se face de către președintele României. Cum în momentul înființării IRRD președintele României era Ion Iliescu, acesta a numit (pe final de mandat!), prin Decretul 1151 din 14 decembrie 2004, toți membrii Colegiului Național, format din 25 de persoane. Aceștia au mandat pe viață, doar moartea vreunuia dintre ei poate duce la numirea altui membru de către președinte în exercițiu (acum, Klaus Iohannis).


Distribuie articolul