CV-ul Laurei Vicol a apărut pe site-ul Camerei Deputaților, la un an de la alegeri, după o solicitare G4Media.ro / Șefa Comisiei Juridice a făcut Dreptul la o universitate privată și master la Spiru Haret

CV-ul Laurei Vicol a apărut pe site-ul Camerei Deputaților, la un an de la alegeri, după o solicitare G4Media.ro / Șefa Comisiei Juridice a făcut Dreptul la o universitate privată și master la Spiru Haret
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • CV-ul Laurei Vicol a apărut pe site-ul Camerei Deputaților, la un an de la alegeri, după o solicitare G4Media.ro / Șefa Comisiei Juridice a făcut Dreptul la o universitate privată și master la Spiru Haret

( Sorin Semeniuc – G4Media.ro ) CV-ul deputatei PSD, Laura Vicol, a apărut, marți, pe site-ul Camerei Deputaților abia în urma unei solicitări G4Media.ro, care a întrebat oficial pe data de 15 decembrie de ce documentul nu există pe site. Timp de un an de la alegeri, CV-ul a lipsit de pe site-ul Camerei. Documentul […]

( Sorin Semeniuc – G4Media.ro )

CV-ul deputatei PSD, Laura Vicol, a apărut, marți, pe site-ul Camerei Deputaților abia în urma unei solicitări G4Media.ro, care a întrebat oficial pe data de 15 decembrie de ce documentul nu există pe site.

Timp de un an de la alegeri, CV-ul a lipsit de pe site-ul Camerei.

Documentul publicat conține câteva inadvertențe față de un profil al deputatei prezentat de aceasta pe site-ul de campanie din 2020, atunci când a devenit parlamentar.

Laura Vicol nu a răspuns apelului și unui mesaj trimis de G4Media în urmă cu o săptămână. Potrivit surselor G4media.ro, Vicol a lipsit în această săptămână de la Comisia Juridică, lucrările fiind conduse de vicepreședintele Comisiei, Nicușor Halici (PSD).

În CV-ul publicat marți pe site-ul Camerei Deputaților, la capitolul ”Experiență profesională”, Vicol a menționat calitatea de avocat stagiar la Cabinetul Nicolae Cerveni (1999-2001), apoi cea de avocat în cadrul cabinetului propriu (începând cu 2001), precum și cea de deputat ales în 2020.

Ea a menționat faptul că este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti și absolventă a Institutului de Drept şi Relaţii Internaţionale ”Nicolae Titulescu” din cadrul Universităţii ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

Explicația celor două instituții în cadrul aceluiași segment: universitate privată de învățământ superior, ”Nicolae Titulescu” era autorizată provizoriu la acel moment, ceea ce obliga absolvenții să susțină examentul de licență la universități de stat.

La capitolul studii, Vicol a mai enumerat absolvirea Școlii Normale din București (1994), obținerea unei diplome de studii post-universitare la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Școlii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) (2007), a uneia de Master – Probațiune în Procesul penal la Universitatea ”Spiru Haret” (2008) și a unui Certificat de absolvire la un Curs de perfecţionare cu titlul ”Diplomaţie şi securitate” de la Institutul Diplomatic Român (2012).

O sursă G4Media susține că Vicol a frecventat cursurile de la SNSPA de la distanță și că nu a fost prezentă decât la examene.

O parte din informațiile din acest CV nu se potrivesc cu prezentarea pe care Vicol și-a făcut-o, anul trecut, pe site-ul de campanie pentru alegerile parlamentare -lauravicol.ro -, site realizat de o firmă a jurnalistei Floriana Jucan de la revista QMagazine.

Astfel, pe acest site se scrie că la Cabinetul Cerveni a fost vorba doar de ”un an de stagiatură”, iar în privința studiilor post-universitare de la SNSPA se arată că anul de absolvire a fost 2004, în loc de 2007, așa cum apare pe site-ul Camerei.

La ”Competențe lingvistice”, deputatul PSD a enumerat Limba maternă: româna și Limbi Străine: engleza, franceza.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta