Daca nu votezi tu, voteaza altul pentru tine !!!

Daca nu votezi tu, voteaza altul pentru tine !!!

Umblă vorba că românii sunt cetățeni lipsiți de conștiință civică. Cică ar fi neglijenți cu viața politică și că nu ies la vot. E o generalizare pripită, desigur, sau se manifestă ”instinctul generalizării”. În 2016, la precedenta rundă de alegeri pentru locale s-a inregistrat o prezenta la vot pe tara de circa 48%, iar la […]

Umblă vorba că românii sunt cetățeni lipsiți de conștiință civică. Cică ar fi neglijenți cu viața politică și că nu ies la vot. E o generalizare pripită, desigur, sau se manifestă ”instinctul generalizării”.

În 2016, la precedenta rundă de alegeri pentru locale s-a inregistrat o prezenta la vot pe tara de circa 48%, iar la parlamentare in 2016 de circa 38%.  Judetul Vaslui a inregistrat in 2016 o prezenta la locale de circa 45%, putin sub media pe tara. Sper ca pe 27 septembrie sa avem o prezenta la vot mai mare de 55%.

Este drept că ne ajuta și un extraordinar “sut in fund” din partea PSD, și tovarașii de joacă, ALDE si PRO-Romania, dar în mod special de la Dumitru Buzatu. Acest ins a reușit în 30 de ani să coaguleze o imensa ura sociala la adresa dumnealui. Și insista, zi de zi, s-o amplifice de parcă vrea cu tot dinadinsul să ne arate tot ce poate fi mai abject într-un om cu multa putere politică. Spre exemplu, cred ca are deja o explicație pentru o probabila infrangere.

Privind la date, putem vedea că PNL și PSD sunt aproape umar la umar in preferințele vasluienilor. Urmează la o diferență relativ mica alianta USR-PLUS. Asta-i vestea datatoare de speranța. PSD Vaslui, fiind luat pe persoană fizică, de catre Dumitru Buzatu, devine tot mai marunt în procentele electorale comparativ cu anul 2016. Motivul principal? E evident pentru oricine. Buzatu & Asociatii, se chinuie de 30 de ani  să ne convingă că lucrează pentru oameni si judet. Nu mă pot obișnui cu această anomalie și perplexitatea ce mă cuprinde.

In același timp, creste promitator în preferințele vasluienilor alianța USR-PLUS. Iar asta-i vestea bună, deoarece putem gasi aici o mare concentrație de politicieni dintr-o nouă specie. E una care ne-ar putea aduce avantaje politice și sociale spre deosebire de cealaltă, retrogradă și perfidă, cu unele specimene sinistre, de-mi vine s-o iau la sănătoasa.

Un om normal și care trăiește conectat la realitățile sociale din țara lui, isi schimba opțiunea politica după 30 de ani de calamități și inepții la foc automat. Anomalia e strigătoare la cer. Anomalia contribuie la selecția politicienilor.

27 septembrie este o zi măreață pentru mine poate și pentru tine, de ce nu? Am de trimis politicieni noi, dintr-o altă specie, la primariile din Vaslui si la Consiliul Judetean Vaslui. Personal sunt unul dintre milioanele de voturi care vor scrie istorie. Te astept si pe tine pe 27 septembrie 2020 la sectia de votare, sa scriem istoria Judetului Vaslui impreuna.


Distribuie articolul