Dacian Cioloș, reacție la violențele de la Washington: Otrava populismului semănat de Donald Trump nu va fi lipsită de consecințe

Dacian Cioloș, reacție la violențele de la Washington: Otrava populismului semănat de Donald Trump nu va fi lipsită de consecințe
Plenary session - Preparation of the European Council meeting of 12 and 13 December 2019
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dacian Cioloș, reacție la violențele de la Washington: Otrava populismului semănat de Donald Trump nu va fi lipsită de consecințe

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro ) Liderul grupului Renew Europe în Parlamentul European, Dacian Cioloș, a criticat miercuri seară în termeni foarte duri “otrava populismului și a divizării” produsă de președintele american în exercițiu Donald Trump, după ce protestatarii pro-Trump au luat cu asalt clădirea Congresului SUA unde avea loc procesul de validare a alegerii […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro )

Liderul grupului Renew Europe în Parlamentul European, Dacian Cioloș, a criticat miercuri seară în termeni foarte duri “otrava populismului și a divizării” produsă de președintele american în exercițiu Donald Trump, după ce protestatarii pro-Trump au luat cu asalt clădirea Congresului SUA unde avea loc procesul de validare a alegerii lui Joe Biden.

Otrava populismului și a diviziunilor semănate de Donald Trump nu va fi lipsită de consecințe. Sprijin deplin pentru prietenii noștri americani dedicați democrației și statului de drept. Nimic nu poate fi mai puțin american decât ce se întâmplă acum“, a scris Cioloș, pe Twitter.

“Imaginile din Statele Unite amintesc de mineriadele din România și reprezintă un avertisment dureros că excesul și lipsa de echilibru în comportament și discurs sunt periculoase pentru orice țară. Dacă se poate întâmpla în SUA, se poate întâmpla oriunde”, a adăugat el, ulterior, pe Facebook.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă.

Evenimentele de la Washington sunt în curs de desfășurare după ce Congresul SUA se întruneşte miercuri pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

Drept reacție la aceste violențe, Donald Trump a făcut un apel la o atitudine pașnică și la respectarea legii, deși liderul de la Casa Albă continuă să acuze că alegerile au fost fraudate și a cerut vicepreședintelui său și republicanilor din Congres să blocheze certificarea victoriei lui Biden.

Anterior, vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, invocând ”constrângerile” prevăzute în Constituţie, acesta fiind criticat ulterior de Donald Trump.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.


Distribuie articolul