Dan Motreanu (PNL) il pune la punct pe Citu: „Este responsabilitatea lui exclusiva sa negocieze cu PSD”

Dan Motreanu (PNL) il pune la punct pe Citu: „Este responsabilitatea lui exclusiva sa negocieze cu PSD”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dan Motreanu (PNL) il pune la punct pe Citu: „Este responsabilitatea lui exclusiva sa negocieze cu PSD”

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 ) Presedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, ii atrage atentia lui Florin Citu ca nu este responsabilitatea premierului sa negocieze formarea unei noi majoritati ci a presedintelui PNL. Citu a incercat sa paseze asupra lui Ciuca responabilitatea negocierilor cu PSD. „Nu, responsabilitatea politica pentru negocierea si formarea de majoritati, […]

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 )

Presedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, ii atrage atentia lui Florin Citu ca nu este responsabilitatea premierului sa negocieze formarea unei noi majoritati ci a presedintelui PNL. Citu a incercat sa paseze asupra lui Ciuca responabilitatea negocierilor cu PSD.

„Nu, responsabilitatea politica pentru negocierea si formarea de majoritati, precum si colaborarea cu alte forte politice, reprezinta exclusiv atributul Presedintelui PNL si Biroului Politic al PNL, care trebuie sa isi asume aceste decizii.

In schimb, responsabilitatea desemnarii ministrilor este atributul Prim-ministrului desemnat, asa cum si Florin Citu a afirmat in nenumarate randuri”, a subliniat, sambata, Dan Motreanu intr-un mesaj postat pe Facebook.

Citu a sustinut vineri ca „negocierea si majoritatea parlamentara este responsabilitatea premierului”. El a sustinut ca nu face pact cu PSD.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sambata, o convorbire telefonica cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciuca, caruia i-a solicitat un plan concret de masuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum si includerea in programul de guvernare a celor 10 masuri urgente propuse de PSD in domeniul sanitar, economic si social.

Potrivit unui comunicat transmis sambata de conducerea PSD, „in cadrul discutiei, presedintele Marcel Ciolacu a subliniat ca prioritatea absoluta a oricarui Guvern trebuie sa fie gestionarea eficienta a pandemiei, astfel ca i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de masuri pe termen scurt pentru reducerea infectarilor si a deceselor cauzate de COVID-19”.

„De asemenea, presedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat ca asteapta programul de guvernare pana in februarie 2022, dar si masurile pentru stoparea declinului economic. In acest sens, presedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat sa includa in programul de guvernare cele 10 masuri urgente propuse de PSD in domeniul sanitar, economic si social”, relateaza comunicatul social-democratilor.

O discutie mai aprofundata pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar si a masurilor economice urmeaza sa aiba loc in cadrul unei intalniri care va fi stabilita in zilele urmatoare, mai mentioneaza sursa citata.

Intrebat, sambata, de ce a impus termenul de 1 februarie, Marcel Colacu a explicat: ”Noi vorbim de un armistitiu politic ca sa depasim situatia pandemiei si a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodata despre investirea unui guvern pe urmatorii 3 ani de zile”.

”Eu nu cer nimanui sa imi promita nimic. Eu am spus foarte clar: in cazul in care PSD decide sa sustina un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decat pe o perioada limitata de timp. Cel mult pana la 1 februarie. Cred in continuare ca Romania nu are nevoie in acest moment de un guvern minoritar. Romania are nevoie de un guvern stabil prin ce criza trece, ce rascruce de drumuri e in acest moment Romania”, a adaugat liderul PSD.

Intrebat daca ar putea PSD sa intre la guvernare, Ciolacu a precizat ca nu s-a discutat acest aspect deocamdata.

”Sa vedem care este programul de guvernare, care sunt masurile, daca pot fi incadrate cele 10 masuri ale PSD si care sunt timpii de implementare ale acestor masuri, fiindca nu vorbim de politica, ci de prioritatile romanilor. Acum suntem in cu totul si cu totul alta logica”, a mai afirmat Ciolacu.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta