Dan Tudorache anunță că va deschide o acțiune în justiție, dacă referatul procurorilor va arătă ca alegerile pentru Primăria Sectorului 1 au fost fraudate

Dan Tudorache anunță că va deschide o acțiune în justiție, dacă referatul procurorilor va arătă ca alegerile pentru Primăria Sectorului 1 au fost fraudate
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dan Tudorache anunță că va deschide o acțiune în justiție, dacă referatul procurorilor va arătă ca alegerile pentru Primăria Sectorului 1 au fost fraudate

( Redacția  – G4Media.ro ) Fostul primar al Sectorului 1,  Dan Tudorache, a spus miercuri seara, în emisiune la Antena3, că dacă referatul procurilor va arăta clar frauda în alegerile pentru primărie, va întreprinde o acțiune în justiție pentru restabilirea adevărului. „Dacă referatul SIIJ-ului – pe care îl așteptăm să ne fie prezentat în următoarele […]

( Redacția  – G4Media.ro )

Fostul primar al Sectorului 1,  Dan Tudorache, a spus miercuri seara, în emisiune la Antena3, că dacă referatul procurilor va arăta clar frauda în alegerile pentru primărie, va întreprinde o acțiune în justiție pentru restabilirea adevărului.

„Dacă referatul SIIJ-ului – pe care îl așteptăm să ne fie prezentat în următoarele două zile – ne va spune clar că a fost fraudă, nu știu cum va suna, vă dați seama, e prima dată, primul caz, eu nu am mai auzit așa ceva în România, atunci, clar, vom merge în instanță (…)”, a spus Tudorache la Antena3.

Întrebat dacă deține informații despre persoanele care au participat la presupusa fraudă, Tudorache a negat.

„Nu, nu am și nu cred că ar fi fost normal să am. Nu am! Am încercat să aflu de la ziariști, că eu zic că ziariștii sunt cei mai informați: nu am reușit! Poate că ei au alte informații, dar eu nu am nicio informație”, a comentat fostul primar.

În același timp, Tudorache o indică pe actualul primar Clotilde Armand ca fiind cea care a coordonat acțiunea de fraudare a scrutinului.

„În noaptea când dvs. (Antena3 – n.red) prezentați acele persoane care se perindau în Biroul Electoral de sector, doamna Clotile cu soțul ei erau undeva la Mureș, în zona Biroului Electoral și stăteau și urmăreau de afară ce se întâmplă. Deci, clar că știa. Când stai la ora 21.00 – 22.00 afară să-ți urmărești colegii care veneau cu rucsacul… De unde veneau acei colegi? Din Biroul Electoral. Eu consider că ea a coordonat toată acțiunea. Sunt convins că jandarmii care aveau obligația să păzească acel birou electoral de sector nu au făcut-o (…)”, a comentat Tudorache.

Reamintim că polițiștii și procurorii de la Secția Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei au descoperit că există o diferență mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Autoritățile cercetează acum care e cauza lipsei buletinelor de vot.


Distribuie articolul