Daniel Fenechiu: Prioritatea PNL după alegeri este formarea unei majorități cu PMP și UDMR

Daniel Fenechiu: Prioritatea PNL după alegeri este formarea unei majorități cu PMP și UDMR
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Daniel Fenechiu: Prioritatea PNL după alegeri este formarea unei majorități cu PMP și UDMR

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 ) Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a declarat miercuri la RFI că USR-PLUS nu reprezintă prima variantă pentru formarea unei majorități parlamentare. Prioritatea PNL este să facă un Guvern împreună cu partidele colege din PPE, adică PMP și UDMR, a declarat miercuri la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. El […]

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 )

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a declarat miercuri la RFI că USR-PLUS nu reprezintă prima variantă pentru formarea unei majorități parlamentare.

Prioritatea PNL este să facă un Guvern împreună cu partidele colege din PPE, adică PMP și UDMR, a declarat miercuri la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu. El precizează însă că ”dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”.

„Variantele le va da matematica electorală de după 6 decembrie. Președintele Orban a declarat, ca și alți lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP și UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”, a declarat Fenechiu.

Declarația lui Daniel Fenechiu se înscrie în siajul unor afirmații similare făcute în ultima perioadă de mai mulți lideri ai PNL, care au spus că ar prefera mai degrabă construirea unei majorități cu alte partide de dreapta decât cu USR Plus.

Astfel, cu două zile în urmă, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus și el explicit că, dacă ar fi să aleagă între a intra la guvernare cu USR sau cu PMP, ar alege PMP.


Distribuie articolul