Daniel Ghiță, deputat PSD: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

Daniel Ghiță, deputat PSD: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Daniel Ghiță, deputat PSD: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Daniel Ghiță vorbește fără să aibă habar Fostul campion la lupte Daniel Ghiță, membru PSD băgat în Camera Deputaților de Gabriela Firea, a publicat duminică, 2 ianuarie – cu o singură zi înainte de împlinirea a 73 de ani de la alungarea Regelui Mihai din România –, un text incredibil […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Daniel Ghiță vorbește fără să aibă habar

Fostul campion la lupte Daniel Ghiță, membru PSD băgat în Camera Deputaților de Gabriela Firea, a publicat duminică, 2 ianuarie – cu o singură zi înainte de împlinirea a 73 de ani de la alungarea Regelui Mihai din România –, un text incredibil prin ignoranța, superficialitatea, reaua-credință și ura viscerală față de istoria regalității în țara noastră.

Într-o răstălmăcire aberantă a istoriei reale – de fapt, versiunea comunistă a perioadei în care România a fost monarhie –, Daniel Ghiță îi acuză pe regii care au obținut independența, recunoașterea internațională a statului și Marea Unire că au fost „familie formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali”.

Pe 3 ianuarie 1948, Regele Mihai era obligat de comuniști să părăsească teritoriul României. Evenimentul avea loc la 4 zile după ce, pe 30 decembrie 1947, suveranul fusese silit să abdice. Se punea oficial punct scurtei perioade (între 1866 și 1947 – adică 81 de ani) în care s-au obținut cele mai mari realizări și cele mai însemnate progrese din istoria țării.

Dar Daniel Ghiță preia un text plin de venin al istoricului Gică Manole, în care se pretinde că, dimpotrivă, „degenerata familie Hohenzollern a ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite și muncă fără răsplată”.

Fost luptător de kickbox, Daniel-Florin Ghiță (40 de ani) este deputat de Ilfov. Prezența sa în Parlament se datorează exclusiv Gabrielei Firea, cea care l-a pus pe lista de candidați a PSD.

Ignoranță totală, dublată de o ură viscerală

În realitate, dincolo de extraordinarele realizări politice, sub regii din familia Hohenzollern s-a înregistrat și scoaterea țării (cu uriașe eforturi) din starea de înapoiere extremă. Din cauza nivelului de la care plecase țara și a corupției care afecta atunci, ca și acum, clasa politică românească, progresele n-au fost pe măsura dorințelor, dar România înaintase totuși pe calea unei democrații parlamentare, se realizaseră lucruri importante (industria petroliferă, calea ferată, podul de la Cernavodă, numeroase edificii cu totul remarcabile etc) și reforme decisive precum cea agrară.

Nu era de așteptat ca Daniel Ghiță să știe că regele Carol I a fost pe câmpul de luptă de la Plevna și că datorită lui țara n-a fost ocupată de imperiile vecine Rusia și Austro-Ungaria. Dar tocmai conștiința că intră pe un teren pe care nu-l stăpânește ar fi trebuit să-l facă să fie mai reținut.

În loc de aceasta, fostul sportiv propagă informații false sau denaturate, totul – după cum chiar el scrie – în numele lui Dumnezeu: „Nihil Sine Deo”.

Mesajul postat de Daniel Ghiță pe 2 ianuarie

„30 DECEMBRIE – ZI DE SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ

Se împlinesc 74 de ani de la izgonirea din fruntea României a unei familii degenerate, Hohenzollern, familie formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali.

74 de ani, timp în care degenerata familie Hohenzollern a ținut poporul român (90% din masa sa) în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite și muncă fără răsplată.

74 de ani în care odioasa familie nemțească a modernizat statul, societatea românească la suprafață: casa regală și oligarhia cu privilegiile, iar poporul român cu muncă grea, nedreptate, sărăcie, întuneric, crime în masă (vezi 1888; 1907), bordeie.

74 de ani de Istorie irosită, eșuată!

74 de ani de destin istoric întunecat!

Trei din cei patru regi – Carol I, Carol II, Mihai – s-au „înnobilat” prin fapte de înaltă trădare față de Țară: Carol I, în septembrie 1914, când a abdicat; Carol II, pe toată durata vieții și domniei sale spurcate; Mihai, prin actul de la 23 august 1944.

Așadar, 30 decembrie este o mare sărbătoare națională…

Acum, la ceas aniversar, vă invit la un act de dreptate istorică: Damnatio Memoria!” Gica Manole

Pentru cei care vor să știe istoria adevărată a României, citiți cărțile scrise de istoricul Gică Manole

Istoria se repetă?

Nihil Sine Deo“


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta