Daniel Onofrei este, oficial, noul prefect al județului Vaslui

Daniel Onofrei este, oficial, noul prefect al județului Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Daniel Onofrei este, oficial, noul prefect al județului Vaslui

( Vremea Nouă ) S-A DECIS… După aproape o jumătate de an de când fostul prim-ministru Florin Câțu a demis toți prefecții de la USR, județul Vaslui are, din nou, prefect cu puteri depline. Este vorba despre liberalul Daniel Onofrei, cel care până azi a ocupat funcția de subprefect. Anunțul a fost făcut de ministrul […]

( Vremea Nouă )

S-A DECIS… După aproape o jumătate de an de când fostul prim-ministru Florin Câțu a demis toți prefecții de la USR, județul Vaslui are, din nou, prefect cu puteri depline. Este vorba despre liberalul Daniel Onofrei, cel care până azi a ocupat funcția de subprefect. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că în ședința de Guvern de miercuri a fost adoptată o hotărâre prin care au fost eliberați doi prefecți și 10 subprefecți din funcție și au fost numiți cinci prefecți și 15 subprefecți. Printre județele unde s-a produs schimbarea se află și Vasluiul, numirea lui Daniel Onofrei confirmând astfel  informațiile pe care ziarul Vremea Nouă le-a prezentat, în exclusivitate, opiniei publice încă de acum trei săptămâni. Numirea lui Daniel Onofrei în funcția de prefect vine ca urmare a negocierilor pe care Nelu Tătaru le-a purtat la București, având în vedere că înaintea acestor discuții, județul Vaslui era dat cu totul pe mâna social-democraților.

Am avut o hotărâre de Guvern pe care am adoptat-o în care au fost pe de o parte eliberați doi prefecți și 10 subprefecți din funcție și au fost numiți cinci prefecți și 15 subprefecți. În total, din cei 42 de prefecți au fost numiți, de la momentul negocierii politice, 17 prefecți, urmând ca restul până la 42 fie rămân în funcție, cum este cazul 14 prefecți de la PNL și 3 de la UDMR. Deci 17 rămân în funcție. Vorbim de un rest de 16 prefecți care trebuiesc numiți în ședințele viitoare. Pe măsură ce vom primi toate confirmările de la instituțiile statului care au această obligație de validare a candidaturilor, pentru că facem aceste verificări, vom veni în Guvern cu aceste propuneri – 13 de la PSD, doi de la PNL și unul de la UDMR”, a afirmat Lucian Bode, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Candidatul la funcția de prefect al județului Vaslui a trecut de controale

Începând de miercuri, 12 ianuarie, Daniel Onofrei  a fost instalat oficial în funcția de prefect al județului Vaslui. Absolvent al Liceului de informatică „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, noul prefect al județului Vaslui a urmat cursurile Facultății de Management al Afacerilor, încheiate cu un master în management financiar și în administrație publică. În 2008, acesta a mai obținut un atestat pentru măsurători în tehnologii de comunicare, dar și un certificat de evaluator de competențe profesionale. În anul 2012, Daniel Onofrei a absolvit și un curs de inspector în domeniul securității și sănătății muncii. Din 2016 și până anul trecut, acesta a ocupat funcții de administrator, manager financiar și director economic în cadrul mai multor societăți din județul Vaslui. Începând din luna martie 2021 și până miercuri, 12 ianuarie 2022, acesta a ocupat funcția de subprefect al județului Vaslui. Noul prefect va face echipă cu Mircea Gologan, un tehnocrat cu multă experiență în cadrul Prefecturii și cu Dorin Apostu, fost viceprimar la municipiului Bârlad.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta