Dar daca Donald Trump va castiga……

Dar daca Donald Trump va castiga……

Americanii si-au exprimat intentia de vot,  Donald Trump sau Joe Biden, numaratoarea voturilor este in toi in aceste clipe. Nu se stie daca Donald Trump va castiga, sau nu al doilea mandat. Parerea mea este ca in SUA nu au fost alegeri ci mai degraba un “referendum” cu o intrebare foarte simpla : „Americani, il […]

Americanii si-au exprimat intentia de vot,  Donald Trump sau Joe Biden, numaratoarea voturilor este in toi in aceste clipe. Nu se stie daca Donald Trump va castiga, sau nu al doilea mandat. Parerea mea este ca in SUA nu au fost alegeri ci mai degraba un “referendum” cu o intrebare foarte simpla : „Americani, il mai doriti sau nu pe Donald Trump presedinte ?”

Teoretic in SUA se infrunta doi candidati, practic Joe Biden candideaza pentru ca Donald Trump sa fie infrant, iar daca va fi infrant cineva trebuie sa fie presedinte in locul lui la Casa Alba. Batalia nu este practic intre Donald Trump si  Joe Biden, ci intre Trump si cei care nu-l mai vor presedinte.

Alegeri au fost in SUA in 2016, acum nu este decat un referendum. In 2016 Donald Trump si Hilarry Clinton s-au prezentat in fata alegatorilor americani , fiecare avand oferta sa. Trump a reusit sa seduca electoratul american cu oferta “America First”, condamnand incercarea de instaurare a unei dinastii Clinton, a reusit sa aiba castig de cauza iesind presedinte. Acum americanii stiu cine este si ce poate Donald Trump, ii cunosc stilul de a conduce. Au ajuns sa cunoasca parerile adversarilor interni si externi ai acestuia. Dar mai ales au inteles ce va face acesta daca va ajunge din nou presedinte.

Daca in 2016 Donald Trump nu avea adversari in adevaratul sens al cuvantului, acum in 2020 are, inamici care doresc ca el sa piarda si nu neaparat ca Joe Biden sa castige. Un esec a lui Joe Biden ar fi echivalenta cu o infrangere a democratilor. Daca Trump va castiga ar insemna ca toti ceilalti sa piarda. De aceea avand in vedere resursele materiale si umane folosite impotriva lui cred ca este aproape imposibil ca Trump sa castige.

Multi oameni politici si nu numai spun ca este imposibil ca Donald Trump sa castige. Dar daca va castiga…….


Distribuie articolul