Darius Pop (AUR), deputatul tatuat, îi spune lui George Simion „Căpitanul”, ca la legionari. E admirator al lui Ion Antonescu

Darius Pop (AUR), deputatul tatuat, îi spune lui George Simion „Căpitanul”, ca la legionari. E admirator al lui Ion Antonescu
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Darius Pop (AUR), deputatul tatuat, îi spune lui George Simion „Căpitanul”, ca la legionari. E admirator al lui Ion Antonescu

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) Darius Pop (26 de ani), de meserie toboșar, este președintele filialei Maramureș a Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) Maramureș, iar la alegerile din 6 decembrie a fost ales deputat. Pentru el, George Simion este „Căpitanul” (formulă consacrată de legionari), iar Ion Antonescu este un „mare patriot” (nu și „criminal […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

Darius Pop (26 de ani), de meserie toboșar, este președintele filialei Maramureș a Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) Maramureș, iar la alegerile din 6 decembrie a fost ales deputat. Pentru el, George Simion este „Căpitanul” (formulă consacrată de legionari), iar Ion Antonescu este un „mare patriot” (nu și „criminal de război”, așa cum a fost catalogat oficial de statul român).

Și Teodor Pop, tatăl lui Darius Pop, a candidat pe listele AUR Maramureș, dar nu s-a ales. Această familie Pop întregește nenumăratelor rubedenii care au candidat în numele AUR. Există chiar un caz cu 5 neamuri într-un județ, dintre care mamițica s-a ales deputată. În fruntea plutonului de nepotisme se află chiar unul dintre cei doi copreședinți, Claudiu Târziu, care și-a băgat în Parlament și soția, Adela Ioana Târzu (el senator de București, ea senatoare de Bacău). Un caz similar a fost înregistrat în Constanța, unde soții Dănuț și Evdochia Aelenei și-au mutat familia tradițională în Parlament (el deputat, ea senatoare).

Pe Facebook, la capitolul profesie, proaspătul deputat Dariu Pop a scris: ”Works at Percutionist and Alianța pentru Unirea Românilor Maramureș” (Lucrează ca percuționist și la Alianța pentru Unitatea Românilor Maramureș).

Cariera lui Pop ca toboșar a început la Liceul de Artă din Baia Mare. Au urmat studiile de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, tot la percuție, și un masterat. În vara acestui an, Pop a anunțat pe contul de Facebook că organizează cursuri de tobe în Baia Mare: ”Înscrie-te la cursuri de tobe, percuție și eliberează-te de energia neconsumată sau stres! Pentru copii, este un instrument spectaculos,  dar care îi va ajuta la ordonarea logică a proceselor mentale”.

O dovadă a virtuozității sale apare în altă postare, din perioada de carantină, atunci când a cântat la pahare, folosind cuțite în loc de bețe.

Într-o postare de pe același cont de socializare, liderul AUR poate fi văzut, în trecut, ca membru al unei formații care cânta la un eveniment.

”România nu mi-a oferit ocazia să mă afirm în profesia mea. Meseria de profesor este plătită prost, locuri la Filarmonică nu sunt, așa că am fost  obligat, deși nu-mi place, să cânt și la nunți. Am preferat să fac asta și să rămân aici, decât să plec din țară”, a afirmat maramureșeanul.

În ceea ce privește cariera politică, Pop a devenit liderul AUR Maramureș în decembrie 2019 și s-a dovedit un fervent susținător al președintelui formațiunii, George Simion. În diferite postări din ultimul an, i s-a adresat acestuia, de patru ori, cu apelativul ”Căpitanul”, formula folosită în trecut de legionari la adresa lui Corneliu Zelea Codreanu, șeful Gărzii de Fier, cel care a comandat asasinarea mai multor lideri politici interbelici.

”Este o chestie interpretabilă, poate fi folosit și pentru capitan de vas sau lider”, o dă la întors deputatul Pop.

De asemenea, Pop a recunoscut într-un comentariu pe Facebook că este un admirator al mareșalului Ion Antonescu, pe care statul român l-a declarat, în mod oficial, „criminal de război”.

Este posesorul unui tatuaj pe unul dintre brațe, despre care a declarat că reprezintă stema României Mari. ”Am și alte tatuaje cu tentă naționalistă”, spune el.

În județul Maramureș, AUR a obținut circa 7% din sufragii. Pe listele de la Maramureș a fost prezent și Teodor Pop, tatăl lui Darius Pop. Asta înseamnă că avem de-a face cu familia cu numărul 29 printre candidații AUR la parlamentare, după ce alte 28 s-au revela zilele trecute.


Distribuie articolul