De ce nu moare politic PSD-ul ?

De ce nu moare politic PSD-ul ?
Socialist not welcome in my home.

Unii incearca sa explice vivacitatea psd-istilor prin faptul ca au avut si au lideri puternici. Poate fi un argument, dar totusi cred ca nu liderii lor sunt chezasia, motorul si elixirul vietii acestui partid. Trainicia PSD este asigurata de societatea romaneasca, care este una profund de stanga si de prestatia dezastruoasa uneori a partidelor si […]

Unii incearca sa explice vivacitatea psd-istilor prin faptul ca au avut si au lideri puternici. Poate fi un argument, dar totusi cred ca nu liderii lor sunt chezasia, motorul si elixirul vietii acestui partid. Trainicia PSD este asigurata de societatea romaneasca, care este una profund de stanga si de prestatia dezastruoasa uneori a partidelor si politicienilor de dreapta in special al celor de la PNL. Comportamentul liderilor PNL din ultimul an a fost o adevarata bula de oxigen, care a mentinut respiratia la nivel acceptabil a PSD. Chiar daca PSD ar fi fost demult mort politic mai ales dupa disparitia lui Dragnea si pierderea guvernarii, comportamentul PNL l-ar fi nascut din morti.

Dupa condamnarea si plecarea lui Dragnea, discutiile despre moartea PSD au reizbucnit. Nu stiu ce ma face sa cred ca si la alegerile din 6 decembrie, acest partid va avea cel mai mare numar de mandate in Parlament. Precum plecarea din fruntea PSD de-a lungul celor trei decenii a lui Iliescu, Nastase, Geoana, Ponta, Dragnea, Dancila nu a pus pe butuci acest partid nici plecarea masiva a unor lideri precum Serban Nicolae, Radulescu, Nicolicea nu-l va aduce in postura de partid de mana a doua. Ideologii psd-isti vor avea grija sa victimizeze acest partid si sa-l albeasca pana la inocenta, incat pierderile de electorat in decembrie vor fi minime. Tin sa repet, pentru a nu fi inteles gresit,  ca nu ideologii PSD vor salva onoarea partidului in fata electoratului, ci liderii PNL care, prin iresponsabilitatea lor politica, au compromise ideea de reformare a societatii.

Cu alte cuvinte,  PSD nu moare deoarece nu-i da voie PNL. Daca in acest ultim an, liderii PNL ar fi dat dovada de minima moralitate politica, responsabilitate si respect fata de romani, PSD ar fi murit cu zile, de la sine si nimeni nu l-ar fi putut  readuce la viata. Asa ca s-a intamplat invers, desi a pierdut cativa soldati din prima linie, PSD a reusit sa iasa din incercuire mai consolidat si mai calit. PNL prin atitudinea sa si prin ezitarea liderilor, s-a vulnerabilizat, deoarece imbatandu-se cu iluzia mortii PSD, acesta a cazut in capcanele intinse de proprii ideologi si de proasta lor strategie.

In concluzie, nu Ciolacu si ideologii lui, ci iresponsabilitatea politicienilor din PNL si cinismul cu care mentin populatia Romaniei in saracie si lipsa de orizont sunt cea mai buna garantie ca PSD nu va muri cu una, cu doua. In aceasta situatie atitudinea oscilanta a Guvernului Orban doar consolideaza si intaresc  PSD-ul.


Distribuie articolul