De săptămâna viitoare, Comisia Europeană va da undă verde primelor Planuri Naționale de Redresare și Reziliență

De săptămâna viitoare, Comisia Europeană va da undă verde primelor Planuri Naționale de Redresare și Reziliență
EP Plenary session - The views of the Parliament on the ongoing assessment by the Commission and the Council of the national recovery and resilience plans
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • De săptămâna viitoare, Comisia Europeană va da undă verde primelor Planuri Naționale de Redresare și Reziliență

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro ) Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținut un discurs în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European ce se desfășoară în acest moment la Strasbourg, iar cu acest prilej a făcut anunțul care potrivit căruia, Executivul European va începe de săptămâna viitoare să dea undă verde Planurilor Național […]

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro )

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținut un discurs în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European ce se desfășoară în acest moment la Strasbourg, iar cu acest prilej a făcut anunțul care potrivit căruia, Executivul European va începe de săptămâna viitoare să dea undă verde Planurilor Național de Redresare și Reziliență.

„Deja, săptămâna viitoare, Comisia va începe să aprobe primele planuri naționale în vederea adoptării de către Consiliu. Aceasta este o realizare de referință. De la convenirea asupra NextGenerationEU în cadrul summitului nostru de patru zile din iulie anul trecut și până la aprobarea primelor planuri, a trecut mai puțin de un an. Astăzi doresc să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru: Parlamentului European, pentru sprijinul acordat pentru NextGenerationEU și pentru mecanismul de redresare și reziliență. Toate celor 27 de state membre, pentru volumul uriaș de muncă pe care l-au depus în planurile lor. Și, de asemenea, celor peste 300 de colegi de la Comisia Europeană, care lucrează la aceste planuri aproape non-stop, împreună cu omologii lor naționali și împreună cu dumneavoastră, în Parlamentul European”, a precizat Ursula von der Leyen în discursul său.

Consiliul va avea la dispoziție, de regulă, patru săptămâni pentru a adopta propunerea Comisiei de decizie de punere în aplicare a Consiliului.

În prezent, Comisia a primit 23 de planuri de redresare și de reziliență din partea Belgiei, Danemarcei, Germaniei, Greciei, Spaniei, Franței, Croației, Italiei, Irlandei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Ungariei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei și Suediei. Comisia va continua să se implice intensiv cu celelalte state membre pentru a le ajuta să elaboreze planuri de înaltă calitate.

RRF este instrumentul-cheie care se află în centrul NextGenerationEU, planul UE pentru o ieșire mai puternică din pandemia COVID-19. Acesta va pune la dispoziție până la 672,5 miliarde EUR pentru a sprijini investițiile și reformele (în prețurile din 2018). Această sumă se împarte în granturi în valoare totală de 312,5 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 360 de miliarde EUR. RRF va juca un rol crucial în sprijinirea Europei pentru a ieși mai puternică din criză și pentru a asigura tranziția ecologică și digitală.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta