Delir xenofob al PSD si AUR contra noului Avocat al Poporului: „Este agent al serviciilor maghiare/ Tradare!”. Replica: „Am sange romanesc”

Delir xenofob al PSD si AUR contra noului Avocat al Poporului: „Este agent al serviciilor maghiare/ Tradare!”. Replica: „Am sange romanesc”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Delir xenofob al PSD si AUR contra noului Avocat al Poporului: „Este agent al serviciilor maghiare/ Tradare!”. Replica: „Am sange romanesc”

( Victor Gheja – AK-24 ) Fabian Gyula, propus de coalitia de dreapta pentru functia de Avocat al Poporului, a fost nevoit sa raspunda unor intrebari xenofobe din partea reprezentantilor PSD si AUR in comisiile juridice ale Parlamentului. In replica, Gyula a mentionat ca are „sange romanesc”. „Nu credem ca avand cetatenie maghiara ar putea […]

( Victor Gheja – AK-24 )

Fabian Gyula, propus de coalitia de dreapta pentru functia de Avocat al Poporului, a fost nevoit sa raspunda unor intrebari xenofobe din partea reprezentantilor PSD si AUR in comisiile juridice ale Parlamentului. In replica, Gyula a mentionat ca are „sange romanesc”.

„Nu credem ca avand cetatenie maghiara ar putea fi devotat statului roman si integritatii sale. Nu putem accepta ca Avocatul Poporului al Romaniei sa fie un prezumtiv agent al serviciilor secrete maghiare”, a acuzat deputatul AUR Georgel Badiu.

Gyula a mentionat ca o parte din familia sa provine din judetul Gorj.

„Nu vreau sa intru acum in probleme ale familiei mele. Trebuie sa-i dezamagesc profund pe toti cei care cred ca nu am sange romanesc. O parte din familia mea se trage din judetul Gorj, Cretesti, de la langa Targu Carbunesti si a purtat numele de Craciunescu”, a replicat Fabian Gyula.

Deputatul PSD Nicusor Halici a vorbit insistent despre „tradare” si l-a intrebat pe Fabian Gyula care juramant de credinta in va respecta, avand in vedere ca acesta este si cetateam maghiar.

„Avand in vedere ca am fost 25 de ani procuror, am depus juramantul fata de aceasta tara si acest popor cand am fost numit de presedinte. Voi respecta juramantul pe care il voi depune in fata presedintilor celor doua camere.

Apropo de apartenenta etnica, cu riscul de a va supara si a va indigna, eu nu am crezut ca cineva sa mai poate face aluzie in acest secol si in acest mileniu la backgroundul minoritar”, a replicat Fabian Gyula.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta