Democratia, reprezinta o mare responsabilitate.

Democratia, reprezinta o mare responsabilitate.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui În timp ce în Capitoliu avea loc o ultimă procedură ce îl declara oficial pe Joe Biden oficial câștigătorul alegerilor, în stradă, susținătorii lui Donal Trump protestau împotriva președintelui ales și reclamau fraudarea alegerilor. Nu voi comenta pe ceea ce înseamnă procesul lor electoral, care este totuși unul […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui

În timp ce în Capitoliu avea loc o ultimă procedură ce îl declara oficial pe Joe Biden oficial câștigătorul alegerilor, în stradă, susținătorii lui Donal Trump protestau împotriva președintelui ales și reclamau fraudarea alegerilor.

Nu voi comenta pe ceea ce înseamnă procesul lor electoral, care este totuși unul dintre cele mai bine puse la punct din lume, ci doar din perspectiva instituțiilor și a importanței păstrării funcționării acestora.

Am spus de mai multe ori, că și la noi, cel mai mare pericol este să credem că starea de fapt pe care o avem acum se poate doar îmbunătăți. Nu. Se poate înrăutăți într-o clipă.

Avem datoria să fim atenți și să participăm la dezbatere și la vot. Așa se conduce o națiune. Prin dezbaterea tuturor problemelor, iar în cele din urmă prin vot. Rezultatul votului este cel acceptat de toată lumea și ar trebui să avem puterea să mergem mai departe cu rezultatul inteligenței colective din acel moment. De aceea trebuie să gândim atât pentru noi individual, dar și pentru noi ca parte a unei comunități și a unei țări dacă vrem să ne fie bine.

Dacă o democrație ca cea a SUA s-a zdruncinat azi, gândiți-vă că și la noi se poate întâmpla acest lucru. De curând am văzut un comentariu al unui parlamentar AUR că nu e o idee rea să se apuce cineva de împușcat la liber prin Parlamentul României. Haosul aduce doar mai mult haos, nu ordine. Dacă vrem ordine, trebuie să fim dispuși să ne batem capul, dar nu cu bâta.


Distribuie articolul