Demonstrație de forțe NATO în apropierea României: Două distrugătoare SUA patrulează în Marea Neagră, definind-o “o cale navigabilă critică pentru stabilitatea Europei

Demonstrație de forțe NATO în apropierea României: Două distrugătoare SUA patrulează în Marea Neagră, definind-o “o cale navigabilă critică pentru stabilitatea Europei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Demonstrație de forțe NATO în apropierea României: Două distrugătoare SUA patrulează în Marea Neagră, definind-o “o cale navigabilă critică pentru stabilitatea Europei

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana ) Distrugătorul american USS Porter a intrat joi în Marea Neagră pentru a se alătura distrugătorului USS Donald Cook și navei de alimentare USNS Laramie, din clasa Henry J. Kaiser, care au intrat în Marea Neagră pe 23 ianuarie, respectiv 24 ianuarie, pentru a desfășura operațiuni maritime integrate, acestea fiind […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana )

Distrugătorul american USS Porter a intrat joi în Marea Neagră pentru a se alătura distrugătorului USS Donald Cook și navei de alimentare USNS Laramie, din clasa Henry J. Kaiser, care au intrat în Marea Neagră pe 23 ianuarie, respectiv 24 ianuarie, pentru a desfășura operațiuni maritime integrate, acestea fiind primele misiuni militare americane în Marea Neagră din 2021.

Un anunț în acest sens a fost făcut pe contul de Twitter al Comandamentului Forţelor Navale ale SUA în Europa şi în Africa.  Sursa citată menționează că distrugătorul USS Porter va efectua operații de securitate maritimă în regiune.

Navele și aeronavele Forțelor Navale ale SUA operează regulat în Marea Neagră pentru a-i sprijini pe aliații și pe partenerii NATO“, precizează sursa citată.

Într-un comunicat separat, Comandamentul SUA pentru Europa subliniază că distrugătorul USS Donald Cook și-a început tranzitul spre nord de la Marea Mediterană la Marea Neagră pe 23 ianuarie pentru a lucra cu aliații și partenerii NATO în misiuni de instruire în întreaga regiune.

Misiunea de instruire face parte dintr-o integrare continuă a unităților aeriene și maritime în zona de operațiuni a Comandamentului European al SUA. Scopul final este de a rafina procedurile comune de apărare aeriană pentru a apăra mai bine navele marinei SUA.

Participanții au organizat scenarii de instruire pentru a stabili superioritatea aeriană și maritimă, care permit libertatea de navigație în toate apele și spațiul aerian internațional.

Marea Neagră este o cale navigabilă critică pentru comerțul maritim și stabilitatea în întreaga Europă. Marina SUA operează în mod obișnuit în Marea Neagră pentru a lucra cu aliații și partenerii noștri NATO, inclusiv Bulgaria, Georgia, România, Turcia și Ucraina. Este în interesul lumii să menținem o regiune stabilă și prosperă a Mării Negre și să descurajăm actorii agresivi care caută destabilizarea pentru propriul lor câștig”, subliniază sursa citată.

Marina SUA și Forțele Aeriene ale SUA operează în mod obișnuit în Marea Neagră în conformitate cu dreptul internațional, inclusiv Convenția de la Montreux.

Participarea SUA la această misiune comună de formare maritimă și aeriană demonstrează angajamentul SUA de a lucra îndeaproape cu aliații și partenerii NATO pentru a spori securitatea maritimă și stabilitatea, disponibilitatea și capacitatea navală.


Distribuie articolul