Deputat: Aceeaşi politică mizerabilă! Guvernul Ciucă n-a alocat niciun leu localităţilor conduse de primari USR

Deputat: Aceeaşi politică mizerabilă! Guvernul Ciucă n-a alocat niciun leu localităţilor conduse de primari USR
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Deputat: Aceeaşi politică mizerabilă! Guvernul Ciucă n-a alocat niciun leu localităţilor conduse de primari USR

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Împărţirea banilor din fondul de rezervă demonstrează că PNL este partenerul junior la guvernare, primarii PSD fiind cei care au luat partea leului, a atras atenţia, luni, deputatul USR Teodor Lazăr. „Cei peste 200 de milioane de euro împărţiţi acum de Guvernul României din Fondul de Rezervă au ajuns […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Împărţirea banilor din fondul de rezervă demonstrează că PNL este partenerul junior la guvernare, primarii PSD fiind cei care au luat partea leului, a atras atenţia, luni, deputatul USR Teodor Lazăr.

„Cei peste 200 de milioane de euro împărţiţi acum de Guvernul României din Fondul de Rezervă au ajuns exclusiv la primarii PSD, PNL şi UDMR, asta în ciuda faptului că şi administraţiile conduse de primari USR au nevoi urgente ce ţin de sănătatea publică, de dezvoltare sau de acoperirea unor cheltuieli generate de venirea sezonului rece. Totuşi, modul în care s-au împărţit banii demonstrează că şefii în actuala coaliţie sunt pesediştii, deoarece către ei s-au dus majoritatea resurselor financiare”, a declarat Teodor Lazăr.

Deputatul USR de Bacău arată că alocările de fonduri din judeţul Bacău, dar şi din toată Moldova, demonstrează că primarii PSD au luat cei mai mulţi bani.

„Comunele din judeţul Bacău conduse de primari PSD au primit peste 50.000 de euro, în timp ce comunele conduse de primari PNL au primit puţin peste 40.000 de euro. Şi, pentru ca toată lumea să fie mulţumită, singurul primar UDMR din judeţ a primit de la Guvernul Ciucă 70.000 de euro! În acelaşi timp, oraşele conduse de primari PSD au primit aproximativ 200.000 de euro, în timp ce oraşele conduse de primari PNL au primit aproximativ 64.000 de euro. Această formulă s-a păstrat în toate judeţele din Moldova şi ea demonstrează raportul de forţe din coaliţie, unde PSD este adevăratul jupân, iar liberalii sunt simpli tovarăşi de drum”, a afirmat Teodor Lazăr.

Potrivit deputatului, singura localitate din judeţ care nu a primit bani a fost chiar municipiul Bacău, şi asta pentru că aici primarul este de la USR.

„Gestul Guvernului Ciucă de a nu aloca niciun leu localităţilor conduse de primari USR demonstrează că şi această administraţie continuă aceleaşi politici mizerabile cu care suntem obişnuiţi de aproape 32 de ani. Din păcate, militarul de carieră Ciucă acţionează precum înaintaşii săi, fie că aceştia se numeau Năstase, Ponta sau Cîţu”, a precizat Teodor Lazăr.

Liderul USR aminteşte că ultima dată când Guvernul a împărţit bani din fondul de rezervă pentru primării, PSD a depus plângere penală, deoarece primarii lor ar fi primit prea puţini bani.

„În urmă cu doar 3 luni, Partidul Social Democrat depunea o plângere penală, în care acuza faptul că ‘Criteriul avut în vedere a fost unul ilicit şi anume apartenenţa la o anumită entitate politică, nicidecum interesul public sau necesităţile financiare reale determinate de factori obiectivi, ci doar interesul unui grup restrâns de persoane’. Acum însă pesediştii sunt fericiţi, căci de această dată ‘apartenenţa la o anumită entitate politică’ funcţionează în favoarea lor”, a conchis Teodor Lazăr.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta