Deputatul Ionuţ Moşteanu îi propune premierului Cîțu să preia toate spitalele și se le treacă în administrarea Ministerului Sănătății. El propune să se înceapă cu spitalele MApN, SRI, SIE și MAI

Deputatul Ionuţ Moşteanu îi propune premierului Cîțu să preia toate spitalele și se le treacă în administrarea Ministerului Sănătății. El propune să se înceapă cu spitalele MApN, SRI, SIE și MAI
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Deputatul Ionuţ Moşteanu îi propune premierului Cîțu să preia toate spitalele și se le treacă în administrarea Ministerului Sănătății. El propune să se înceapă cu spitalele MApN, SRI, SIE și MAI

( Redacția  – G4Media.ro ) Liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu îi propune prim-ministrului Florin Cîțu să preia toate spitalele și să le treacă în subordinea Ministerului Sănătății. Moșteanu îl sfătuiește pe Cîțu să înceapă cu unităţile medicale ale MApN, SRI, SIE, MAI. „Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e […]

( Redacția  – G4Media.ro )

Liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu îi propune prim-ministrului Florin Cîțu să preia toate spitalele și să le treacă în subordinea Ministerului Sănătății. Moșteanu îl sfătuiește pe Cîțu să înceapă cu unităţile medicale ale MApN, SRI, SIE, MAI. „Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenţie mai mare faţă de bolnavi. Nu trebuie să existe români mai special i în lupta cu boala”, a transmis Moşteanu prin intermediul contului său de facebook.

Reamintim că premierul Florin Cîțu a fost întrebat duminică dacă are în vedere să-l demită pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în urma scandalului evacuării pacienților din Spitalul „Foișor”.

Prim-ministrul Cîțu a răspuns inițial că o decizie trebuie luată în cunoștință de cauză și că va avea o discuție cu primarul Capitalei, care răspunde de structura care administrează Spitalul Foișor. Totodată, Cîțu a lăsat să se înțeleagă că este nemulțmit de prestația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru că nu s-a atins obiectivul de 1600 de paturi în secțiile ATI.

Pe contul său de facebook, Cîțu a postat un mesaj prin care sugerează că Voiculescu ar trebui să-și dea demisia, „dacă mai există onoare în România”, apreciind că acesta nu se poate scuza că n-ar fi avut legătură directă cu Spitalul „Foișor”.

„Fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a comentat Cîțu, ca răspuns la argumentele lui Voiculescu, că Ministerul Sănătății nu are în administrare directă Spitalul „Foișor”.

În apărarea lui Voiculescu a sărit și liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu, care a precizat că în „spiritul reformei” la care partidele din coaliție s-au angajat împreună, premierului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii.

„Începem acest demers cu spitalele MApN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenţie mai mare faţă de bolnavi. Nu trebuie să existe români «speciali» în lupta cu boala. Haideţi să facem asta! Şi apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele judeţene «confiscate» de baronii locali”, a scris Ionuţ Moşteanu duminică pe Facebook.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta