Deputatul PNL Tudor Polak cere deblocarea posturilor în instituțiile publice

Deputatul PNL Tudor Polak cere deblocarea posturilor în instituțiile publice
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Deputatul PNL Tudor Polak cere deblocarea posturilor în instituțiile publice

( Cristian Patrascu – Monitorul de Vaslui ) Blocarea ocupării posturilor, o problemă veche a instituțiilor vasluiene, care nu reușesc să-și completeze organigrama, ar putea deveni de domeniul trecutului. Deputatul liberal Tudor Polak a depus un amendament prin care cere deblocarea concursurilor pentru ocuparea locurilor de muncă vacante în toate instituţiile publice. An după an, indiferent de […]

( Cristian Patrascu – Monitorul de Vaslui )

Blocarea ocupării posturilor, o problemă veche a instituțiilor vasluiene, care nu reușesc să-și completeze organigrama, ar putea deveni de domeniul trecutului. Deputatul liberal Tudor Polak a depus un amendament prin care cere deblocarea concursurilor pentru ocuparea locurilor de muncă vacante în toate instituţiile publice.

An după an, indiferent de guvernare, de dreapta sau de stânga, de la București se anunța, la sfârșitul anului, că posturile din administrația publică vor rămâne blocate, cele devenite vacante găsindu-se astfel în imposibilitatea de a fi ocupate. Cu motivații financiare, aceste acțiuni guvernamentale au reprezentat o mare problemă pentru instituțiile vasluiene și din întreaga țară, care nu reușeau astfel să-și completeze organigramele, uneori cu poziții vitale pentru funcționarea normală.

Deputatul liberal vasluian Tudor Polak a depus un amendament prin care cere deblocarea concursurilor pentru ocuparea locurilor de muncă vacante în toate instituţiile publice.

„Vă reamintesc că, din luna mai a anului trecut, prin legea 55/2020, au fost suspendate, pe perioada stării de alertă, toate tipurile de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante sau temporar vacante din instituţiile publice, cu excepția celor din domeniul sanitar. Aceste măsuri au fost luate ȋn vederea protecției sanitare şi a limitării contactului social ȋn timpul pandemiei. Timp de aproape un an, din cauza restricţiilor sanitare, necesare de altfel, nu s-au putut organiza concursuri”, a spus Polak pe pagina sa de socializare.

„Astăzi, şi datorită campaniei de vaccinare, avem o perspectivă optimistă privind reluarea activitaţilor ȋn regim normal şi ştim că vom câştiga lupta cu pandemia, astfel că ne dorim să revenim la normalitate ȋn toate domeniile”, a mai scris parlamentarul, care dă un semnal optimist privind deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante pentru toate domeniile de muncă, în instituțiile publice.

„Dacă nu deblocăm rapid aceste concursuri, riscăm să gripăm activitatea unor instituții esențiale pentru buna funcționare a serviciilor publice. Guvernul a emis mai multe Ordonanțe de Urgență care permit reluarea concursurilor pentru angajare în anumite domenii de importanță generală, precum învățământ, sănătate, apărare națională, ordine publică sau justiţie, iar noi astăzi, prin amendamentul depus, deblocăm toate concursurile la nivel naţional. Suntem pregătiţi să revenim la normalitate”, a mai scris Polak.


Distribuie articolul