Diamantele confiscate de la matusa nevestei lui Tudorache valoreaza 2 milioane euro, au stabilit expertii. Ancheta se apropie de final

Diamantele confiscate de la matusa nevestei lui Tudorache valoreaza 2 milioane euro, au stabilit expertii. Ancheta se apropie de final
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Diamantele confiscate de la matusa nevestei lui Tudorache valoreaza 2 milioane euro, au stabilit expertii. Ancheta se apropie de final

( Lavinia Popa – politica – AK-24 ) Surse judiciare citat de G4Media au anuntat joi ca procurorii DNA au intrat in posesia expertizei  privind bijuteriile si diamantele ridicate in dosarul de coruptie al fostului primar din Sectorul 1 al Capitalei, Daniel Tudorache. Aceste sunt autentice si valoarea aproximativ 2 milioane de euro. Ancheta este […]

( Lavinia Popa – politica – AK-24 )

Surse judiciare citat de G4Media au anuntat joi ca procurorii DNA au intrat in posesia expertizei  privind bijuteriile si diamantele ridicate in dosarul de coruptie al fostului primar din Sectorul 1 al Capitalei, Daniel Tudorache. Aceste sunt autentice si valoarea aproximativ 2 milioane de euro.

Ancheta este aproape de final, au precizat sursele pentru G4Media.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a respins, la inceputul lunii octombrie, plangerea lui Daniel Tudorache impotriva ordonantei DNA prin care s-a decis inclusiv confiscarea diamantelor si bijuteriilor care apartin sotiei sale, Adina Tudorache. Diamantele au fost achizitionate din bani obtinuti prin acte de coruptie, considera DNA.

„Respinge, ca nefondata, plangerea formulata de inculpatul Tudorache Daniel impotriva ordonantei nr.705/P/2016 din data de 24 septembrie 2021 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate de Coruptie, prin care s-a dispus prelungirea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune.

Respinge, ca nefondata, plangerea formulata de inculpata Tudorache Constanta Adina impotriva ordonantei nr.705/P/2016 din data de 23 septembrie 2021 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate de Coruptie, prin care s-a dispus prelungirea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune.

Obliga incupatii la plata sumei de cate 200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariile partiale cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpati, in cuantum de cate 80 lei fiecare, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta camerei de consiliu, astazi, 01 octombrie 2021”, noteaza judecatorii ICCJ in decizia de vineri.

Diamantele si bijuteriile au fost gasite in casa menajerei lui Tudorache si a sotiei sale.

In luna iulie, dupa o alta tentativa la ICCJ de a-si recupera diamantele, Tudorache a declarat ca menajera este matusa sotiei sale. El s-a plans ca DNA a ridicat abuziv o cutie cu bijuterii scumpe din casa menajerei.

„Este ruda sotiei. Este matusa”, a declarat Tudorache penttru Stirile Pro TV.

„Si sunt intemeiate suspiciunile procurorilor ca ati fi plasat cu fosta sotie bunuri provenite?”, a intrevat reporterul Pro TV.

„Este un abuz. Tot ce spun e un abuz”, a acuzat Tudorache.

Avocatul lui Tudorache, Mihai Dragan, a sustinut ca menajera este „persoana cea mai de incredere a doamnei Tudorache, matusa dumneaei”.

„Este persoana cea mai de incredere a doamnei Tudorache, matusa dumneaei. In 2015 i-a ars casa si a pierdut multe bunuri si de aceea prefera sa lase bunuri la matusa care pot fi furate sau distruse. Deci nu cu scopul de a ascunde eventuale surse ilicite din acte de coruptie, asa cum insinueaza DNA. Ei trebuie sa probeze. Vin cu povesti. Daca vrei sa ascunzi un bun, nu il ascunzi la matusa ta. Il ascunzi in cu totul si cu totul alte locuri sa nu poata fi gasit”, a sustinut avocatul.

Totusi, procurorii le-au gasit la perchezitii. Printre bijuteriile confiscate se numara un inel de 58.500 de euro, un altul de 65 de mii de euro, un set de bijuterii de aceeasi valoare, un inel cu diamant de 80 de mii de euro, dar si un diamant ce ar valora 190 de mii de euro.

Mihai Dragan, avocatul familiei Tudorache: „Cei doi sunt despartiti de circa 28 de ani si bunurile sunt ale doamnei Tudorache, obtinute de doamna Tudorache in decursul anilor. Multe dintre bunuri sunt obtinute cand domnul Tudorache era casatorit cu alta persoana”.

Printre altele, Tudorache este banuit ca prin intermediul unui apropiat ar fi obtinut zece procente dintr-un contract incheiat de Primaria Sectorului 1 cu o firma de paza.

In plus, in anii in care a ocupat functii de demnitate publica, ar fi obtinut ilegal sume de bani plasate in banci pe numele fostei sotii si al menajerei. Si-ar fi cumparat insa si haine scumpe, ar fi calatorit, ar fi dat imprumuturi ori ar fi investit in proprietati si bijuteriile aflate acum in custodia DNA.


Distribuie articolul