„Dileala Veche”

Daca Romania doreste sa aiba cetateni si politicieni responsabili, atunci trebuie sa ii creeze. Alta solutie decat ridicarea nivelului intelectual si de cultura al maselor, nu prea exista. Nu facem acest pas, nu putem spera sa avem o clasa politica care sa inteleaga ca ei sunt slujbasii natiei si nu niste „latrai” care se balacaresc […]

Daca Romania doreste sa aiba cetateni si politicieni responsabili, atunci trebuie sa ii creeze. Alta solutie decat ridicarea nivelului intelectual si de cultura al maselor, nu prea exista. Nu facem acest pas, nu putem spera sa avem o clasa politica care sa inteleaga ca ei sunt slujbasii natiei si nu niste „latrai” care se balacaresc reciproc. Este intr-adevar un drum lung si intortocheat pe care Romania trebuie si este obligata sa il accepte. Daca vreti puteti compara acest drum cu distrugerea irigatiilor, distrugere care a avut drept rezultat transformarea pamantului in ogoare neroditoare, de aceea ogoarele mentalului colectiv trebuie sa inceapa sa rodeasca din nou.

Cu oameni educati si scoliti, actiunea colectiva este posibila, dar reversul medaliei este instabilitatea politica. Invers cu cetateni indobitociti si saraci se asigura stabilitatea politica, adica „aceeasi mizerie”, in acest caz cine credeti ca va castiga? Binenteles ati ghicit, „ei” sunt cei care au pensii speciale, „ei” sunt cei care cumuleaza pensia cu salariul de la stat, „ei” sunt in nenumarate Consilii de Administratie si nu in ultimul rand „ei” sunt cei care se vaccineaza preferential. Ce produc „ei” pentru tara, nimic, dar produc prosperitate pentru o minoritate si saracie cumulata cu subdezvoltare pentru majoritate.

Ce am mai putea face? Putem face multe, dar trebuie sa existe vointa politica si poate multa barbatie. Este timpul sa spunem ca nu mai avem nevoie de aventurieri, carieristi, hahalere si beizadele in functii de raspundere, daca nu mai dorim sa batem pasul pe loc si sa ajungem nicaieri. Clasa politica si partidele sa incepe sa livreze catre populatie programe de relansare a tarii si nu „programe de guvernare”, nu programe de partid. Marea problema a Romaniei este, cum sa trecem nevoile tarii dincolo de cuvinte.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta