Din ciclul „NU, dar am mai vrut…”

Din ciclul „NU, dar am mai vrut…”

Actualul edil al Mun. Vaslui a anunțat, zilele trecute, că a „semnat contractul de vânzare cumpărare a terenului dintre Interex si Târgul de mașini către bazar, unde vor veni mari centre comerciale. Vin mari corporații, și incepem sa fim și noi căutați având în vedere că am depășit 100.000 de locuitori, dar având in vedere […]

Actualul edil al Mun. Vaslui a anunțat, zilele trecute, că a „semnat contractul de vânzare cumpărare a terenului dintre Interex si Târgul de mașini către bazar, unde vor veni mari centre comerciale. Vin mari corporații, și incepem sa fim și noi căutați având în vedere că am depășit 100.000 de locuitori, dar având in vedere ca avem si alți indicatori economici care ne dau șansa de a ne dezvolta. ” […]
Precum și că „în noul bazar vor fi cuprinse acolo și alte activități care nu sunt în bazarul vechi. Mă refer la talcioc, expunerea și vânzarea de produse vechi, vor fi magazine chimice, dar și alte activități.”

Să le luăm pe rând:

Marile centre comerciale, cu care suntem „amenințați”, pe lângă scepticismul că vor veni, chiar dacă generează câteva locuri de muncă și plătesc impozite și taxe locale, altă plus-valoare pentru dezvoltarea economică nu aduc, fiind doar unul sau mai multe canale în plus, prin care banii vasluienilor se scurg pe produse de import.

Marile corporații, înainte de a veni, nu merg pe încredere, când municipalitatea se laudă că Vasluiul și-a dublat populația cu cetățeni având dublă cetățenie și domiciliați la aceleași 2-3 adrese din municipiu, ci întreabă, mai întâi, pe la KPMG și/sau PWC care-s adevărații indicatori economici, cu potențial de dezvoltare, ai Vasluiului, care s-ar putea să le dea cu minus celor din urmă.

Despre diferența semantică dintre noțiunea de „talcioc” și cea de „târg de vechituri”, încă mai caut să mă lămuresc. Oricum, de-a dreptul „novatoare” această idee, care împreună cu „chimicalele” cred că vor face să „duduie” activitatea comercială din noul bazar…

Nu știu dacă mai există sau nu în actualul bazar, dar în cel nou cred că și-ar găsi rapid un loc de cinste, mai degrabă, o gogoșerie, administrată direct de municipalitate, întrucât, pe semne că, vândutul gogoșilor e activitatea care-i iese cel mai bine.

P. S. – înțeleg că în locul noului bazar se va extinde parcul. Poate, pe lângă bănci, gazon și panseluțe, ne gândim și la un ansamblu de joacă pentru copii, de ce nu și la o zonă special amenajată pentru animalele de companie, ca în țările și orașele civilizate.

Alin Silitracandidat USR-PLUS  Vaslui/ Primaria Vaslui


Distribuie articolul