Din pacate Revolutia de la 1989, a fost pornita de naivi, continuata de intriganti si exploatata de escroci.

Din pacate Revolutia de la 1989, a fost pornita de naivi, continuata de intriganti si exploatata de escroci.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Din pacate Revolutia de la 1989, a fost pornita de naivi, continuata de intriganti si exploatata de escroci.

Romania are o relatie complicata cu timpul. Iar poporul roman are o relatie complicata cu revansa, datorita confiscarii democratiei si libertatii, de catre clasa politica. Intre cele doua adevaruri, a inflorit tragedia romaneasca. Guvernarile post-decembriste in general nu si-au propus si evident ca nici nu au produs prosperitate si bunastare romanilor si pe acest fond […]

Romania are o relatie complicata cu timpul. Iar poporul roman are o relatie complicata cu revansa, datorita confiscarii democratiei si libertatii, de catre clasa politica. Intre cele doua adevaruri, a inflorit tragedia romaneasca.

Guvernarile post-decembriste in general nu si-au propus si evident ca nici nu au produs prosperitate si bunastare romanilor si pe acest fond constant si neantrerupt de nemultumiri si nemultumiti partidele mesianice au gasit un sol fertil si virgin, neocupat de altii. Ce promit aceste partide, ceea ce romanii doresc sa auda, schimbarea in bine, lapte si miere si izbavirea de cel rau si viclean.

Oamenii in sinea lor au temeri si nelinisti legate de viitor, iar romanii nu puteau fi altfel. Motivatorii salvatori si mesianici, au venit cu tema cavor aduce un viitor maret, lipsit de griji, grandios si plin de bunastare, iar naivii au crezut si pe baza unei lipse a memoriei politice au venit buluc la vot convinsi ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior sau sunt aproape. Reflexele paguboase ale comunismului cu lozincile: „Sa ni se faca, sa ni se dea, sa ni se asigure” , nu dispar asa de usor, lumea se agata de ele sperand ca la un moment dat vor trage in sfarsit lozul castigator, care va asigura totul fara efort.

Dar, in ciuda semnalelor trimise de populatie, politicienii nu au absorbit niciodata aceasta evidenta simpla, chiar si victoriile din urma campaniilor electorale au fost pierdute intr-un fel.

Guvernarile de pana acum au fost arogante si ignorante in ceea ce priveste soarta romanilor. Ceea ce nu au inteles politicienii este faptul ca inainte de a cere poporului sa ii urmeze trebuie sa invete din istorie sa inteleaga ce fac, nu doar sa actioneze in urma emotiilor de moment.

Si uite asa, actionand in acest fel se ajunge la un conflict etern intre cele doua parti, in care obiectivele sunt redefinite la infinit.

Iar, cand se flutura treaba asta cu salvarea natiunii de catre AUR sau PSD e imperios necesar sa ne verificam  portofelul.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta