Dîncu: Declaraţiile liderilor AUR cu tentă xenofobă şi rasistă va duce la izolarea partidului în Parlament

Dîncu: Declaraţiile liderilor AUR cu tentă xenofobă şi rasistă va duce la izolarea partidului în Parlament
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dîncu: Declaraţiile liderilor AUR cu tentă xenofobă şi rasistă va duce la izolarea partidului în Parlament

( TheEpochTimes ) Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, s-a arătat relativ reticent, la RFI, cu privire la colaborarea cu noul partid AUR, considerat a fi extremist, care a rupt din electoratul social-democraţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie. „Nu avem nici un fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici […]

( TheEpochTimes )

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, s-a arătat relativ reticent, la RFI, cu privire la colaborarea cu noul partid AUR, considerat a fi extremist, care a rupt din electoratul social-democraţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Nu avem nici un fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic. Sigur că în condiţiile în care în Parlament vor fi proiecte, iniţiative, care au o importanţă mare pentru România, care pot să fie bune, cred că toate partidele vor achiesa, nu cred că un partid este blocat în Parlament numai pentru ideologia lui său pentru stilul lui politic. De la caz la caz, cu siguranţă că actorul politic AUR va putea să-şi câştige oarecare legitimitate în Parlament, dacă va avea proiecte care să poată să fie considerate în spaţiul democratic ca fiind legitime”, a declarat Dîncu.

Întrebat dacă PSD va merge pe ideea de a izola în Parlament partidul AUR, liderul PSD a replicat: „Nu ştim, este un lucru prematur, încă nu-i cunoaştem bine pe oamenii din acest partid”.

La remarca jurnalistului că deja se cunosc declaraţiile cu tentă xenofobă, rasistă şi misogină ale unor lideri ai partidului AUR, Vasile Dîncu a răspuns: „Sigur, aceste declaraţii dacă vor fi mai încolo, vor face parte din ideologia, din programul partidului, nu vor putea fi susţinute de nimeni în Parlament, cu siguranţă şi asta ar duce la izolarea acestui partid în Parlament”.

De asemenea, întrebat dacă nu-l pune pe gânduri faptul că alegători ai PSD au trecut în barca unui partid considerat de unii extremist, social-democratul a explicat: „Noi am făcut o reformă în aceasta chiar scurtă perioadă de când avem o conducere nouă la partid, am schimbat discursul, un discurs care la un moment dat a adus partidului foarte multe pierderi electorale şi o pierdere în ceea ce priveşte emoţionalitatea brandului şi ne-am schimbat un pic structura de votanţi.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta