Dîncu: Intrarea PSD în Opoziţie a fost un dar dumnezeiesc, nu exclud o guvernare cu PNL [Europa Liberă]

Dîncu: Intrarea PSD în Opoziţie a fost un dar dumnezeiesc, nu exclud o guvernare cu PNL [Europa Liberă]
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dîncu: Intrarea PSD în Opoziţie a fost un dar dumnezeiesc, nu exclud o guvernare cu PNL [Europa Liberă]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Pariul preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, este că actuala Coaliţie de guvernare va rezista, cu mari probleme, până în 2023. Social-democratul susţine, într-un interviu acordat jurnalistului Cristian Andrei, de la Europa Liberă, că nu exclude ca PSD să intre la guvernare până în 2024 alături de PNL, […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Pariul preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, este că actuala Coaliţie de guvernare va rezista, cu mari probleme, până în 2023. Social-democratul susţine, într-un interviu acordat jurnalistului Cristian Andrei, de la Europa Liberă, că nu exclude ca PSD să intre la guvernare până în 2024 alături de PNL, dar că acest lucru nu se va întâmpla în acest an.

Intrarea în Opoziţie după alegerile parlamentare este considerată de Vasile Dîncu „un dar dumnezeiesc”. De asemenea, Vasile Dîncu susţine că PSD nu va avea un Congres de alegeri în acest an.

– despre Liviu Dragnea: nu am comunicat cu Liviu Dragnea din momentul în care a fost întemniţat, nu am fost pe lista favoriţilor lui cu care a vorbit la telefon. Dosarele sale au fost influenţate politic. Nu a avut o legătură directă cu Florian Coldea.

– revenirea foştilor preşedinţi PSD: Marcel Ciolacu a avut ideea unui Comitet al foştilor preşedinţi. PSD nu a reuşit să conserve relaţia cu trecutul.

– intrarea PSD în Opoziţie: Faptul că a intrat în Opoziţie, după părerea mea, este un dar dumnezeiesc.

– stilul de conducere în PSD: Câştigul cel mai mare este conducerea colectivă. E pentru prima oară când PSD experimentează un astfel de tip de conducere colectivă.

– despre moţiunea de cenzură: nu am găsit acele voturi pentru a dărâma Guvernul.

– „un lucru şocant”: Votanţii PSD şi organizaţiile PSD nu au pus presiune din interior pentru a depune moţiunea de cenzură şi a prelua puterea.

– despre LGBT: nu poate exista o simbioză cu PSD. Dacă poporul nostru va reuşi să se modernizeze peste noapte, politica va veni foarte rapid.

– pilonii PSD: ​Biserica şi familia reprezintă un rol important pentru că sunt pilonii principali.

– despre referendumul Coaliţiei pentru Familie: PSD a​ greşit că nu s-a implicat să preia această temă şi să o transforme într-una modernă.

– despre intrarea la guvernare: Nu exclud o guvernare cu PNL.

– despre momentul intrării la guvernare: Coaliţia se va rupe, probabil, în 2023 sau începutul lui 2024.

– despre Congresul PSD: Nu ne-am propus un Congres al PSD în acest an, nu ar aduce un plus.

– prezidenţiabilii 2024: Mircea Geoană e doar o variantă de presă, eu nu am ambiţia să fiu candidatul la prezidenţiale în 2024.

– competiţia CîţuOrban în PNL: Susţinătorii noştri îl vor mai degrabă pe Ludovic Orban decât pe domnul Cîţu.

– pariul lui Vasile Dîncu: Coaliţia se rupe în 2023 sau 2024.

– campania de vaccinare: Iohannis şi Cîţu au greşit când au anunţat ridicarea restricţiilor cu o lună înainte.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta