Dîncu speră ca Iohannis să reevalueze PSD și să-l cheme la guvernare

Dîncu speră ca Iohannis să reevalueze PSD și să-l cheme la guvernare
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dîncu speră ca Iohannis să reevalueze PSD și să-l cheme la guvernare

( Valentin Mirică – Newsweek ) Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că PSD nu va susține un guvern minoritar și că dacă se va ajunge ca președintele Iohannis să cheme din nou partidele la consultări și să reevalueze PSD, partidul nu va face compromisuri. „Noi am anunțat că nu vom susține […]

( Valentin Mirică – Newsweek )

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că PSD nu va susține un guvern minoritar și că dacă se va ajunge ca președintele Iohannis să cheme din nou partidele la consultări și să reevalueze PSD, partidul nu va face compromisuri.

„Noi am anunțat că nu vom susține un guvern minoritar. Așteptăm ca președintele Iohannis să se pronunțe, este el care a făcut designul acestei forțe politice și mi se pare suspectă această tăcere. În momentul în care își declară falimentul acestei coaliții, atunci președintele are posibilitatea să cheme iar partidele la Cotroceni și să meargă pe altă variantă.

Noi am avut un program de guvernare alternativ și un premier pe care l-am propus. Poate ne reevaluează și pe noi. Dar nu vom intra la guvernare cu un compromis, nu vom intra pe ușa din dos și nu vom susține orice manufactură politică de acest gen.

Ne-am asuma guvernarea dacă am avea programul nostru și premierul nostru, dar cred că e foarte departe această perspectivă”, a afirmat președintele Consiliului Național al PSD, la Digi 24.

Întrebat dacă sunt condiții pentru ca PSD să depună o moțiune de cenzură acum, Dîncu a răspuns că aceasta poate fi o soluție, având în vedere discuțiile privind mortalitatea din cauza Covid-19. Dar, trebuie să existe date pentru a susține afirmațiile lansate în spațiul public în ultimele zile, a adăugat el.

În legătură cu eventuale alegeri anticipate, Dîncu a adăugat că a-i chema pe oameni încă o dată la urne poate fi „răul cel mai mic” în contextul unei crize sanitare așa cum, în opinia lui, traversează România.


Distribuie articolul