Discursul lui Biden privind controlul armelor de foc: confuzie și vorbe goale

Discursul lui Biden privind controlul armelor de foc: confuzie și vorbe goale
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Discursul lui Biden privind controlul armelor de foc: confuzie și vorbe goale

Într-un discurs ce promova nevoia controlului armelor de foc, Biden a specificat involuntar cel mai bun motiv pentru care avem nevoie de al Doilea Amendament și de ce nu-i putem lăsa pe democrați să îl abroge.  Biden a amenințat practic că americanii nu vor putea concura cu avioanele F-15 și armele nucleare ale guvernului. Dar […]

Într-un discurs ce promova nevoia controlului armelor de foc, Biden a specificat involuntar cel mai bun motiv pentru care avem nevoie de al Doilea Amendament și de ce nu-i putem lăsa pe democrați să îl abroge. 

Biden a amenințat practic că americanii nu vor putea concura cu avioanele F-15 și armele nucleare ale guvernului. Dar nu reușește nici măcar să spună cum trebuie ceea ce încearcă să spună; a ieșit un mare dezastru, analizează Nick Arama într-un articol Red State.

Iată ce declara:

„Din ziua adoptării lui, al Doilea Amendament a limitat tipul de oameni care aveau dreptul să dețină o armă, și ce tip de armă ați putea deține. Nu puteai cumpăra un tun. Cei care spun că sângele – sângele patrioților, știți la ce mă refer, și toate poveștile despre ideea că va trebui să ne ridicăm împotriva guvernului. Ei bine, copacul libertății nu este udat cu sângele patrioților. Realitatea este că nu s-a putut niciodată, dacă ați vrut, sau credeți că trebuie să aveți arme pentru a răsturna guvernul, aveți nevoie de avioane F-15 și poate de ceva arme nucleare.“

În concluzie, Biden nu înțelege sau nu pare să-i pese de Constituție. În esență, el îi amenință pe americani cu avioane F-15 și arme nucleare. Ba mai mult, el greșește complet în legătură cu citatul ce însoțește restul bolboroselilor. Varianta corectă este „Copacul libertății ESTE udat cu sângele patrioților.“

Dar întregul său discurs a fost plin de cuvinte incoerente, confuzie și prostii de-a dreptul.

Biden vă spune să nu credeți că „cele mai dure legi în privința armelor de foc duc în continuare la cele mai ridicate rate de violență armată … să nu credeți așa ceva.“

Nu vrea să credeți asta pentru că este adevărat și îi distruge raționamentul. El folosește argumentul complet ipocrit că armele sunt aduse din alte zone, în care există legi mai puțin stricte. Dar, dacă aceasta este cauza problemei, de ce zonele de unde susține el că provin armele nu sunt zonele cu cele mai mari rate de violență armată? Nu prea face sens ce afirmi, Joe. A spus-o și fără dovezi, aș putea adăuga.

De asemenea, nu realizează că multe dintre atacurile armate în locuri precum Chicago au legătură cu activitatea bandelor de infractori, iar armele acelea sunt oricum obținute în mod ilegal. Dar ce face el mai exact pentru a pune capăt acestor incidente? Absolut nimic.

În altă instanță, nu e capabil să enunțe corect „Murphy Paul, șeful poliției“ și de unde era acesta. „Murray, șeful poliției din Baltimore – scuzați-mă, Mary, șeful poliției – Murphy Paul, șeful poliției din Baton Rouge, Louisiana“, se încurcă Biden.

Și asta după ce se întâlnise deja cu șeful poliției din Baton Rouge, Murphy Paul, mai devreme în acea zi și tot nu îi era clar cum se numea sau ce oraș deservea.

Biden are în cap numai AFT (American Federation of Teachers) datorită cârdășiei cu sindicatele profesorilor. Nu pare să fie în stare să nu încurce prescurtările, folosind AFT când se referă de fapt la ATF (Biroul Alcohol, Tobacco, Firearms).

„Excepționalul“ personaj propus de el pentru conducerea ATF, David Chipman, e un smintit care crede că elicopterele guvernamentale au fost doborâte de secta Branch Davidians în masacrul din Waco și este împotriva dreptului de a deține arme, deci nu are ce căuta într-o astfel de poziție.

Din păcate, discursul lui Biden a constat în mult zgomot și mânie (și confuzie) care nu însemnau nimic.

Traducere și adaptare
Tribuna.US


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta