Discursul lui Trump de rămas bun: „Mișcarea pe care am început-o este abia la început“

Discursul lui Trump de rămas bun: „Mișcarea pe care am început-o este abia la început“
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Discursul lui Trump de rămas bun: „Mișcarea pe care am început-o este abia la început“

Președintele Donald Trump a susținut un discurs de rămas bun, spunând că se va ruga pentru succesul viitoarei administrații, informează TheEpochTimes.  „Suntem – și trebuie să fim întotdeauna – un pământ al speranței, al luminii și al gloriei pentru întreaga lume. Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administrație și ne rugăm pentru succesul său în menținerea […]

Președintele Donald Trump a susținut un discurs de rămas bun, spunând că se va ruga pentru succesul viitoarei administrații, informează TheEpochTimes. 

„Suntem – și trebuie să fim întotdeauna – un pământ al speranței, al luminii și al gloriei pentru întreaga lume. Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administrație și ne rugăm pentru succesul său în menținerea siguranței și prosperității Americii“, a spus Trump.

„Am făcut lucrurile pentru care am fost puși aici – și multe altele pe deasupra. Mai presus de toate, am reafirmat ideea sacră că în America, guvernul dă socoteală înaintea poporului.“

„Am restaurat ideea că în America nimeni nu este uitat – pentru că toată lumea contează și toată lumea are dreptul să-și facă vocea auzită. M-am angajat în bătălii dure, în cele mai grele lupte, cele mai dificile alegeri – deoarece pentru asta m-ați ales. Agenda noastră nu s-a bazat pe ideea de dreapta sau stânga, republican sau democrat, ci a urmărit binele unei națiuni și asta înseamnă al întregii națiuni.“

Trump a adăugat că miercuri, 20 ianuarie, Statele Unite vor „inaugura o nouă administrație și se vor ruga pentru succesul său în menținerea siguranței și prosperității Americii“.

Comandantul Suprem a enunțat, de asemenea, ceea ce a considerat drept principalele sale realizări în timpul mandatului, inclusiv demersurile de normalizare a relațiilor din Orientul Mijlociu, precum și eforturile administrației sale de a se opune Partidului Comunist Chinez (PCC).

El a menționat, de asemenea, faptul că nu a început noi războaie – detaliind că a fost primul președinte care a făcut acest lucru în ultimele decenii.

„Ne-am revitalizat alianțele și am mobilizat națiunile lumii pentru a face față Chinei mai mult ca oricând“, a spus el.

„Ca urmare a diplomației noastre îndrăznețe și a realismului principial, am realizat o serie de acorduri de pace istorice în Orientul Mijlociu. Este începutul unui nou Orient Mijlociu și ne aducem soldații acasă. Sunt deosebit de mândru că sunt primul președinte din ultimele decenii care nu a început noi războaie.“

Referindu-se la asaltul asupra Capitoliului SUA din Washington DC, Trump a dezaprobat violența din 6 ianuarie, din timpul sesiunii comune a Congresului.

El a mulțumit, de asemenea, Primei Doamne Melania Trump, membrilor familiei, diferiților angajați și Serviciului Secret al SUA.

Președintele s-a exprimat într-un ton optimist, afirmând că a construit o mișcare politică puternică.

„Acum, în timp ce mă pregătesc să predau în curând puterea unei noi administrații, vreau să știți că mișcarea pe care am inițiat-o este abia la începuturi“, a spus Trump.

Oficialii Casei Albe au declarat că discursul a fost înregistrat luni, 18 ianuarie.

Trump nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Biden și va părăsi Casa Albă miercuri dimineață. Înainte de suspendarea contului său Twitter, la începutul lunii ianuarie, Trump anunțase că nu va participa la eveniment.

( Tribuna.US )


Distribuie articolul